Oι τρεις γυναίκες που απήχθησαν 10 χρόνια πριν στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, από τον Άριελ Κάστρο, ο οποίος τις βίαζε και τις κακοποιούσε είναι πλέον ελεύθερες. Στο άκουσμα της ιστορίας αυτής που θυμίζει ταινία θρίλερ, η κοινή γνώμη σε ολόκληρο τον κόσμο πάγωσε. Το γαλλικό κανάλι France 3, κάλυψε την υπόθεση με εκτενές ρεπορτάζ.
Οι εικόνες του δράστη Άριελ Κάστρο να οδηγείται στη φυλακή, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.
Ο κάμεραμαν που κάλυψε το θέμα του φώναξε: «Γιατί καλύπτεις το πρόσωπο σου; Ti έχεις να πεις σε αυτές τις γυναίκες; Είσαι ένα κτήνος για να έκανες κάτι τέτοιο».
Ο δράστης και ιδιοκτήτης του σπιτιού, κρατείται με την κατηγορία της απαγωγής και του βιασμού. Στα δυο αδέρφια του, Ονίλ και Πέδρο, δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες.Ο αστυνομικός διοικητής της περιοχής είπε: «Για τα δυο αδέρφια δεν έχει αποδειχθεί ακόμα, ότι διέπραξαν κάποιο αδίκημα». Οι γείτονες πάντως, σιγά σιγά αρχίζουν και αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για την ζωή, στο σπίτι του τρόμου. Το 1993 ο Άριελ συνελήφθη με την κατηγορία της σωματικής βίας εναντίον της γυναίκας του, ενώ το 2005 συνελήφθη γιατί την κακοποίησε βάναυσα για άλλη μια φορά.
Η γυναίκα του είχε πει στις αρχές ότι την κακοποιούσε δια ασήμαντον αφορμή. Κάποια στιγμή, όπως είπε η ίδια, «την έσυρε στις σκάλες και την χτύπησε με μανία στον τοίχο, στην συνέχεια την κλώτσησε στο κεφάλι» και η γυναίκα έμεινε στο πάτωμα αναίσθητη για αρκετή ώρα.
Η Αμάντα και η κόρη της επέστρεψαν στο σπίτι τους. Η Τζίνα ακολουθεί φορώντας κουκούλα. Οι γείτονες την χειροκροτούν και εκείνη υψώνει τον αντίχειρα, λέγοντας τους ευχαριστώ. Μόνο η οικογένεια της μπορεί να δει το πρόσωπο της.
Η Μισέλ Νάιτ, παρέμεινε και χθες στο νοσοκομείο. Κατέθεσε ότι έχει βιασθεί επανειλημμένως, ότι έμεινε έγκυος 5 φορές και ότι ο δράστης την χτυπούσε προκειμένου να αποβάλει.
Η οικογένεια του Κάστρο ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε τίποτα. Η μητέρα του δράστη ζήτησε συγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειες τους. Άνθρωποι που γνώριζαν τον μοιραίο οδηγό σχολικών λεωφορείων, μίλησαν στο Ισπανικό κανάλι TVE.
Αυτή είναι η γειτονιά στην οποία διαδραματίζονταν τα τελευταία 10 χρόνια ένα ανείπωτο δράμα. Το σπίτι παραμένει σφραγισμένο. Είναι μια γειτονιά που κυρίως μένουν Ισπανόφωνοι από το Πουέρτο Ρίκο και την Δομινικανή Δημοκρατία. Οι αδερφοί Κάστρο είναι γνωστοί στην περιοχή. Η Μαρία που είναι ξαδέρφη των δραστών, ζήτησε συγνώμη για την κτηνώδη συμπεριφορά των συγγενών της. Η ίδια ζει δίπλα στο σπίτι των Σάντος και μάλιστα λέει ότι περνούσε συχνά από εκεί, χωρίς να αντιληφθεί κάτι.
Η ξαδέρφη του δράστη, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Μεγάλωσα σε αυτό το δρόμο, η θεία μου ζει δίπλα. Περνούσα από εκεί με το ποδήλατο και έπαιζα συχνά με τα ξαδέρφια μου».
Οι γείτονες είναι εξοργισμένοι με την αστυνομία, γιατί στο παρελθόν είχαν γίνει καταγγελίες για περίεργα συμβάντα που είχαν αντιληφθεί. Μία φορά, ένας γείτονάς κάλεσε την αστυνομία,λέγοντας ότι είδε ένα γυμνό κορίτσι να περπατά έξω στον κήπο στα γόνατα . Η αστυνομία όμως δεν έδειξε την δέουσα προσοχή.
Η αστυνομία από την πλευρά της, ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε καμία επίσημη καταγγελία στο παρελθόν. Η γειτονιά έχει σοκαριστεί, και απορεί πώς τόσα χρόνια δεν μπόρεσαν να σώσουν εγκαίρως τις τρεις γυναίκες. Οι αρχές που συνεχίζουν τις έρευνες στο σπίτι προσπαθούν να βρουν στοιχεία και για άλλη μια γυναίκας από την Πορτογαλία η οποία εξαφανίστηκε το 2007 στην περιοχή του Κλίβελαντ.
Το γαλλικό κανάλι France 2, έκανε αναφορά σε μία παρόμοια υπόθεση που εκτυλίχθηκε στην Γαλλία. 22 χρόνια μετά την εξαφάνιση της κόρης της, η καθημερινότητα της Άνι Οντόγ είναι ίδια. Ψάχνει για ίχνη της Μαρίας Ελένης. Όταν έμαθε για το δράμα στο Κλίβελαντ, έπεσε από τα σύννεφα.
Η Μαρία Ελένη, ήταν 23 όταν ταξίδεψε στις Άλπεις για την επαγγελματικούς λόγους. Ήταν Μάιος του 1991. Παρά τις έρευνες όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.
«Πιστεύω πως η κόρη μου είναι νεκρή, αλλά ακόμη και τώρα ελπίζω να είναι ζωντανή. Δεν μπορείς να δεχτείς πως το παιδί σου είναι νεκρό. Όλοι οι γονείς που έχουν χάσει παιδιά, μέχρι την τελευταία τους πνοή, ελπίζουν ότι κάποια στιγμή, θα τα βρουν ». Η απίστευτη ιστορία στο Κλίβελαντ όμως, δεν κάνει την άτυχη μητέρα να αισιοδοξεί. «Ξέρω πως ότι συνέβη στο Κλίβελαντ ήταν η εξαίρεση και ότι οι περισσότερες γυναίκες που εξαφανίζονται έχουν δολοφονηθεί. Αλλά αν υπάρχει μία πιθανότητα στο εκατομμύριο γιατί να μην ελπίζω. Εάν κάποιος έρθει και μου πει ότι το κορίτσι μου είναι ζωντανό θα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα στην ζωή μου».
Χωρίς να έχει ξεπεράσει τις δραματικές στιγμές που έχει ζήσει, η Άνι Οντόγ, έχει επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής. «Εάν ρωτήσει κανείς ανθρώπους που επέστρεψαν από στρατόπεδα συγκέντρωσης αν προτιμούσαν να είναι νεκροί ή ζωντανοί θα σου που ότι προτιμούν να είναι ζωντανοί».
σχόλια