ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. ζυμαρικά κοράλλι
- 70 cl κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. τυρί Camembert
- 1 σφηνάκι βερμούτ λευκό
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 κύβος ζωμός μοσχαριού
- 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
- 5-6 φέτες δραμινό παστράμι ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα με τον κύβο του μοσχαριού και το θυμάρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον πελτέ, το βερμούτ και το camembert κομμένο σε μικρούς κύβους.
- Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Αφαιρούμε το θυμάρι και περνάμε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε το παστράμι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά, μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε τέσσερα πυρίμαχα σκεύη και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αέρα και γκριλ) για 6-7 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσουν.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Polly Maggoo.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα