ΥΛΙΚΑ
- Για τη μαρινάδα κοτόπουλου: 100 γρ. πάστα Aji panca
- 50 ml ξίδι λευκό
- 20 γρ. Aji Amarillo πάστα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 4 μπούτια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα
- Για την κινόα: 100 γρ. λευκή κινόα
- Μισή πιπεριά ροκότο
- 1 ντομάτα τύπου κοκόνα
- Μισό κρεμμύδι
- Λίγο κόλιανδρο
- Λίγη σόγια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα υλικά της μαρινάδας και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ημέρα.
- Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε την κινόα για 11 έως 12 λεπτά, σουρώνουμε και κρυώνουμε.
- Κόβουμε την ντομάτα και την πιπεριά σε μέγεθος ζαριού.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το κόλιαντρο.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο στη σχάρα και από τις δύο πλευρές για 15 λεπτά.
- Λίγο πριν να είναι έτοιμο, βάζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, την ντομάτα, την πιπεριά ροκότο και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Ρίχνουμε την κινόα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σόγια στην ποσότητα που θέλουμε.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο και συνοδεύουμε με κινόα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Nikkei.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα