Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε τραγούδι- Με τη φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε τραγούδι- Με τη φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου Facebook Twitter
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Η ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο- από τα Σεπόλια έως το NBA- έγινε τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.


«Μαύρο αστέρι φωτεινό απ' τα Σεπόλια, που δεν του δίναμε την άδεια για χαρές, ρίχναμε πάνω του τα μάτια μας σαν βόλια και τον πληγώσαμε αμέτρητες φορές...», είναι οι πρώτοι στίχοι της μπαλάντας, με την υπογραφή του Γιώργου Κλεφτογιώργου, ενώ τη μουσική έχει γράψει ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης.


Οι περιγραφικοί στίχοι φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Κλεφτογιώργου, ενώ η αισθαντική μελωδία ανήκει στον Μανώλη Ανδρουλιδάκη. Μάλιστα, ο στιχουργός δήλωσε στο newsit, ότι ο Παπακωνσταντίνου επρόκειτο να ερμηνεύσει το τραγούδι με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αλλά μία ημέρα νωρίτερα τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή.

 


«Έγραψα το τραγούδι τον περασμένο Ιούλιο και τηλεφώνησα στο Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ενθουσιάστηκε και του άρεσε πάρα πολύ. Είχαμε συμφωνήσει να το πουν μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, ωστόσο μια μέρα νωρίτερα ο αγαπημένος αυτός καλλιτέχνης έφυγε τόσο ξαφνικά από την ζωή», δήλωσε ο Γιώργος Κλεφτογιώργος.


Ο στιχουργός χαρακτήρισε «δώρο για την Ελλάδα» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που αποτέλεσε πηγή της έμπνευσής του. «Το παλικάρι αυτό μεγάλωσε με το τίποτα, έζησε με το τίποτα και αυτή τη στιγμή έχει πάρει την σημαία μας και την ανεμίζει σε όλη την οικουμένη», συμπλήρωσε.

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Τούθμωσι Β'

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Φαραώ Τούθμωσι Β'

Το εύρημα έρχεται λίγες μέρες αφότου ο δρ Πίερς Λίτερλαντ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πρώτου τάφου ενός Φαραώ μετά την αποκάλυψη αυτού του Τουταγχαμών πριν από έναν αιώνα
LIFO NEWSROOM
Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μαύρο αστέρι... από όλα τα καλά του Γιάννη αυτήν είναι η καλύτερη περιγραφή του; Δηλαδή το ρίχνουμε πάλι στον casual ρατσισμό, κάτι που έχει βιώσει ο ίδιος αμέτρητες φορές στη ζωή του αλλά μας ξεπλένει το ότι τον κάναμε τραγούδι για να τον υμνήσουμε. Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι κακοπροαίρετο, αλλά στο ελάχιστο άκομψο και ατυχές.