Άνδρος: «Τα πρόστιμα δεν βοηθούν τον τουρισμό», λέει ο κωπηλάτης που διασώθηκε και αντιμετωπίζει κυρώσεις

Άνδρος: «Τα πρόστιμα δεν βοηθούν τον τουρισμό», λέει ο κωπηλάτης που διασώθηκε και αντιμετωπίζει κυρώσεις Facebook Twitter
3

Για την περιπέτειά του μίλησε ο κωπηλάτης από την Άνδρο που παρασύρθηκε από τα ρεύματα και κάλεσε το Λιμενικό να τον σώσει με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο.

Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται η απολογία του στο Λιμενικό Σώμα για το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τη διάσωσή του μια ημέρα που απαγορευόταν λόγω μποφόρ να βγει για να απολαύσει το αγαπημένο του σπορ.

Ο Γιάννης Πιττακίδης, που ασχολείται αρκετό καιρό με το SUP και το windserfing, έσπευσε να ευχαριστήσει το Λιμενικό Σώμα Γαυρίου για την διάσωση, ωστόσο θέλησε να διευκρινίσει εκ νέου πως δεν μπήκε στη θάλασσα με οχτώ μποφόρ, καθώς είχε ενημερωθεί για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο σημείο.

Όπως υποστηρίζει, μπήκε στο νερό γύρω στις 11 το πρωί, αφού είχε συμβουλευτεί δυο εφαρμογές για τον καιρό, είχε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας «όπως σωσίβιο, στολή, είχα δέσει το SUP στο πόδι μου για να μην χάσω τη σανίδα, είχα σε αδιάβροχη θήκη το κινητό και power bank» και είχε ενημερώσει σχετικά φιλικό του πρόσωπο. Ωστόσο ένα ξαφνικό και παρατεταμένο μπουρίνι, τον παρέσυρε απομακρύνοντάς τον από την ακτή.

«Πήρα τηλέφωνο τότε τον άνθρωπο που γνώριζε ότι ήμουν στο νερό και του είπα να καλέσει το Λιμενικό, όπως και έγινε. Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβήθηκα, άλλωστε απέναντι από τον κόλπο υπάρχουν κάτι νησάκια οπότε ήταν πολύ πιθανόν να με έβγαζε προς τα εκεί ο καιρός. Από την πρώτη στιγμή μιλούσα με το Λιμενικό, μόλις ειδοποιήθηκε και μέσα σε πέντε λεπτά ήρθαν και έκαναν τη διάσωση», συνέχισε μιλώντας στο protothema.gr.

Σχετικά με το πρόστιμο λέει πως δεν του έχει επιβληθεί τίποτα ακόμη. «Ακόμη κανένα πρόστιμο δεν μου έχει επιβληθεί παρόλο που λέγεται ότι είναι περίπου 200 ευρώ. Από τις Λιμενικές Αρχές με ενημέρωσαν για την νομοθεσία και μου έδωσαν δέκα ημέρες από την ημέρα του περιστατικού για να απολογηθώ», εξηγεί, τονίζοντας παράλληλα πως ο συγκεκριμένος νόμος είναι αποτρεπτικός για αθλητές, ομάδες αλλά και χομπίστες των θαλάσσιων σπορ.

«Χωρίς να είμαι ειδικός θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχει μια άλλη διάσταση που θα πρέπει να λάβει υπόψιν του ο νομοθέτης ο οποίος τώρα λειτουργεί κάπως αποτρεπτικά. Είμαστε σε μια χώρα τουριστική όπου ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ατού για τη χώρα μας, αλλά νομίζω ότι αυτός ο νόμος δεν βοηθά. Διότι ο νόμος δεν κάνει διακρίσεις και το λέω αυτό γιατί πολλοί αθλητές μας που έχουν φέρει μετάλλια και παγκόσμιες διακρίσεις προπονήθηκαν και προπονούνται με 6 και 7 μποφόρ για να ανταπεξέλθουν στα αθλήματα. Πως όμως θα προπονηθούν όταν υπάρχει αυτός ο νόμος;», σημείωσε ο 43χρονος κωπηλάτης.

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ας το πάρουμε αλλιώς: ο κάθε αθλητής/χομπίστας που αψηφά τις καιρικές συνθήκες εμπιστευόμενος τον εαυτό του στους διασώστες χρεώνει το ελληνικό δημόσιο με τα έξοδα της διάσωσης. Αν είναι το κράτος να επιστρέφει στους τουρίστες χομπίστες τα έσοδα με αυτόν τον τρόπο, τότε είναι δώρον άδωρον.
«Τα πρόστιμα δεν βοηθούν τον τουρισμό», λέει ο κωπηλάτης που διασώθηκε Πηγή: www.lifo.grΠροφάσεις εν αμαρτίαις. Μετά τον πρωταθλητισμό, ήρθε ο τουρισμός. Πάλι δάκτυλος δικηγόρου μυρίζει.Εν πάσει περιπτώσει, κατ' αρχήν αμφιβάλλω αν έρχεται έστω και ένα ελάχιστο ποσοστό τουριστών στην Ελλάδα για να κάνει ειδικά κωπηλασία. Υπάρχουν βέβαια άλλα σπορ - όπως π.χ. η αναρρίχιση - που η χώρα μας προσφέρει κατάλληλες τοποθεσίες .Όμως, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ "ΠΑΚΕΤΟ" ότι στο κόστος περιλαμβάνεται και η διάσωση από το Ελληνικό Δημόσιο, σε περίπτωση που εκτεθούν οι τουρίστες σε κινδύνους, ενώ ήταν ενημερωμένοι για αυτό. Ελπίζω να μην συνεχιστεί η πρόκληση του δημόσιου αισθήματος.Η ανοχή δε από τους υπόλοιπους πολίτες, σημαίνει καλλιέργεια ανευθυνότητας έναντι του κοινωνικού συνόλου.
ο συγκεκριμένος νόμος είναι αποτρεπτικός για αθλητές, ομάδες αλλά και χομπίστες των θαλάσσιων σπορ. Πηγή: www.lifo.gr Δηλαδη για ολους όσους σκοπευουν να βγουν στη θαλασσα και θελουμε να μην πνιγουν..... Ποιους να αποτρεψει δηλαδη ο συγκεκριμενος νομος; τους ορειβάτες;Η απαντηση στο τελευταιο ερωτημα απλη, να μην προπονηθουν και να μην μας φερουν διακρισεις. Η προτεραιότητα είναι η ανθρωπινη ζωή όχι τα μεταλια. Εαν βαλουμε την αθλητικη διακριση πανω απο την ανθρωπινη ζωή τοτε να το κανουμε και σε αλλα επαγγελματα......Τελος η διασωση ανθρωπου που εθεσε εαυτον σε κινδυνο αγνοωντας υποχρεωτικη οδηγια θετει και τους διασωστες σε κινδυνο, τα μποφορ και η θαλασσα δεν κανουν διακρισεις, δεν είναι αναγκη να υπάρχει χολιγουντινης ταινιας συνθηκες για να υπάρξει κινδυνος, 1 στις εκατο διασωσεις θα παει στραβα και δεν ξερουμε σε πια.Τελος καλα όλα καλα.Πληρωσε το προστιμο σου (που οφειλει να σου επιβληθει), πες ευχαριστω στους ανθρωπου που εθεσες σε κινδυνο για να σε σωσουν και ασε τις δικαιολογιες μα ο τουρισμος/αθλητισμος. Ο τουρισμος δεν θα παθει κατι εαν εσυ δεν προπονηθεις σε 6-7 μποφορ, οπως εκ του αποτελεσματος σοφα εκρινε το Λιμενικο οτι δεν μπορεις να διαχειρηστεις, αυτη είναι η αληθεια και δεν υπάρχει ιχνος ντροπης, θα σε χαρω περισσοτερο δεκατοπεμπτο και ζωντανο παρα ειδηση στους πνιγμους.