Πέτσας: Μερική αποχώρηση των ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο - Την Πέμπτη η συνάντηση Μητσοτάκη με Μουτζούρη

Πέτσας: Μερική αποχώρηση των ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο - Την Πέμπτη η συνάντηση Μητσοτάκη με Μουτζούρη Facebook Twitter
17

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν την Πέμπτη ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και δήμαρχοι τριών νησιών όπου σχεδιάζεται η κατασκευή κλειστών δομών, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης ενώ αναμένεται μερική απόσυρση των ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχουν κληθεί για συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 17.00 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι των νησιών σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στον Alpha, είπε επίσης ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα προχωρήσει και πρέπει «να δούμε με ποιο τρόπο θα προχωρήσει καλύτερα». Επισήμανε δε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Μερική απόσυρση των ΜΑΤ

«Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. Θα επιστρέψουν στη βάση τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν εκεί για ενίσχυση θα αποσυρθούν. Κάποιες άλλες θα παραμείνουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Alpha σημειώνοντας πως η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη και αύριο ολοκληρώνεται στη Χίο.

«Να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις, είχαν δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Είδαμε εικόνες βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις», σημείωσε και πρόσθεσε: «Όλοι όσοι είδαν τις εικόνες δεν θέλουν να τις ξαναδούν. Δεν μπορεί ο πολίτης που θέλει να διαμαρτυρηθεί να παίρνει μαζί του μολότοφ. Συνήθως παίρνει την οργή του, όχι μολότοφ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»

Πολιτική / Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

«Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και ματαιότητας, όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα» είπε απευθυνόμενους στους υποψήφιους ακολούθους πρεσβείας
LIFO NEWSROOM
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Η Βια φερνει Βια. Και δυστυχως οσον κι αν δεν μας αρεσει η βια ειναι συνυφασμενη με την ανθρωπινη φυση (ασε που ειναι και η Μαμη της Ιστοριας κατα τους Αριστερους) Δωσαμε κυριοι. Βοηθησαμε. Βοηθαμε εδω κ 5 χρονια Δεν ειμαστε ρατσιστες ουτε φασιστες Αλλα basta .Δεν θελουμε αλλο. Φτανει .Enough 25.000 σε ενα νησι 90.000 Ας αναλαβει και η Ευρωπη την ευθυνη της. Και ας μεταφερει και η Κυβερνηση 10.000 στην "επαρχια" των Αθηνων η οπου αλλου υπαρχει χωρος Ετσι πατριωτες αριστεροι και δεξιοι?!Να φατε κ σεις λιγο απ το αγγουρι.Οχι μονο ουζακι κ θαλασσα στο νησι.
Όταν οι νησιώτες έσωζαν την αξιοπρέπεια της Ευρώπης και της Ελλάδας και βοηθούσαν για να μην τους πουν ρατσιστές δεν σκέφτηκαν τις άλλες περιοχές που δεχόντουσαν τόσο πολύ κόσμο; 1,5 εκατομμύριο μετανάστες έχουν περάσει από τα ελληνικά νησιά από το 2015, έχουν και οι νησιώτες την ευθύνη τους για τον τρόπο που χειρίστηκαν τον ανθρωπισμό τους. Το «αγγούρι» όπως λέτε το έχει φάει όλη η Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια (και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορα τους). Η ευθύνη της περήφανης Μυτιλήνης σε αυτό είναι μεγάλη, φυσικά παίζουν και τα ΜΜΕ τον ρόλο τους στην “πλύση εγκεφάλου...
να σημειώσουμε εδώ ότι καμιά φάση της κατασκευής δομής στη λέσβο δεν ολοκληρώθηκε. αυτό που έγινε είναι ότι αφού έβαλαν χθες με το ζόρι κάποια μηχανήματα στο χώρο της επιταξης, αναγκάστηκαν να τον εγκαταλείψουν και να τον αφήσουν στους κατοίκους να τα ξηλώσουν όλα αφού βέβαια τους είχαν φλομώσει τα χημικά και στις βρισιές για 3 νύχτες. όταν όμως τελείωσαν τα χημικά το ξύλο που φάγανε ούτε στον εχθρό σας...
"όταν όμως τελείωσαν τα χημικά το ξύλο που φάγανε ούτε στον εχθρό σας..."Αυτό γιατί το γράψατε; Για να δώσουμε συγχαρητήρια; Διαβάσαμε, είδαμε και θαυμάσαμε τα "κατορθώματα" με τα λιντσαρίσματα. Ας μην μπερδεύονται όμως μερικοί. Επειδή ακροαριστερά και ακροδεξιά Ορκ στα σόσιαλ μίντια στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης του τύπου "κάψτε τα σιχαμερά σκουλήκια, σας στηρίζουμε" και εικόνες της Παναγίας (μάλλον για να βοηθήσει όσους θα κάψουν τα σκουλήκια!), οι υπόλοιποι δεν καμαρώνουμε αυτές τις συμπεριφορές.Και ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα να είμαστε οι περισσότεροι, διαφορετικά η χώρα είναι σε καθοδική τροχιά.
@Γράφων 27.2.2020 | 16:24Είμαι φύση αισιόδοξη, Γράφοντα. Μέχρι μια κούπα για καφέ μου έχουν πάρει φίλοι, που γράφει "I am a happy person". Προτιμώ να φαντάζομαι τη χώρα σε μια περιδίνηση που την έβγαλε από τα νερά της, θα ξαναβρεί όμως το δρόμο της. Αν όμως, οι πολλοί επικροτούν συμπεριφορές όχλου και λιντσαρίσματος, τότε θα χάσω την αισιοδοξία μου. Και η αίσθησή μου είναι ότι δεν επικρότησαν αυτό το λιντσάρισμα από τα σχόλια που διαβάζω σε social media και άρθρα (από την άλλη, μπορεί να φταίει και αυτή η αισιοδοξία μου και τα βλέπω έτσι, ποιος ξέρει).
Το 2008; Μακάρι, αλλά δεν... Εγώ θυμάμαι κάποιους καημένους «απεργοσπάστες» οδηγούς λεωφορείων που γυρνούσαν χωρίς παντελόνι με σεντόνια σε ξενοδοχεία της Ομόνοια καθώς οι γνήσιοι μάγκες συνδικαλιστές τους ξεμπρόστιαζαν, επειδή… τόλμησαν να πάνε στην δουλειά τους. Πότε ήταν; Δεκαετία 80 ή 90; Η σαπίλα του «τραμπουκίζω άρα υπάρχω» έρχεται από παλιά φίλε Γράφοντα…
Νιώθω λίγο σαν τον Σποκ. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος.Ξέρω ότι αν προσθέσεις τα ποσοστά ακραίων αριστερών και ακραίων δεξιών στην Ελλάδα έχεις ένα ποσοστό ικανό να μπλοκάρει άνετα την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Απλά σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε από σύστασης ελληνικού κράτους το βασικό πρόβλημα από την μεταπολίτευση και δώθε είναι η αριστερά και όχι η δεξιά.Μαζί, βέβαια, στρέφονται πάντα κατά της "κανονικότητας" (δηλαδή της δημοκρατικής νομιμότητας) έχοντας ο καθένας έναν ρόλο "άνωθεν" εμπνευσμένο. Οι μεν από τον Θεό της Ελλάδας οι δε από το παγκόσμιο προλεταριάτο.Εγώ ξέρω ότι οι μεν και οι δε έχουν φάει τα πιο παραγωγικά μου χρόνια καταδικάζοντας για μια κρίσιμη δεκαετία την Ελλάδα να ασχολείται και να συζητάει με πράγματα που ο υπόλοιπος πλανήτης, το τμήματα του δηλ. στο οποίο θέλουμε να ανήκουμε, βρίσκει λύσεις σχετικά εύκολα ή έστω ΠΟΛΥ πιο εύκολα από ότι εδώ.Και αναφέρομαι από το δικαίωμα ομόφυλων ζευγαριών να παντρεύονται μέχρι ότι όταν δοθεί νόμιμα άδεια σε μια εταιρεία να σκάψει για χρυσό σκάβει για χρυσό. Η κοινωνία κάνει παραδοχές και προχωράει.Εδώ είμαστε μόνιμα σε ένα μπρος-πίσω.
@Γράφων και @ΦερόμενοςΝομίζω ότι συμφωνώ και με τους δυο σας ως προς την "κουλτούρα πεζοδρομιακής αυτοδικίας" και την "σαπίλα του «τραμπουκίζω άρα υπάρχω». Αυτές οι εικόνες, που περιγράφει ο Φερόμενος, αν και ήμουν αρκετά μικρή, και είχαμε μόνο τηλεόραση για ενημέρωση, ακόμη τις θυμάμαι πολύ έντονα. Αυτό που πιστεύω ότι έγινε από το 2008 και μετά, που το θέτει και τρόπον τινά ως ορόσημο ο Γράφων, είναι ότι αυτή η οχλοκρατία απόκτησε θεσμική υπόσταση και την βάλαμε και στη Βουλή.Όπως όμως έγραψα παραπάνω είμαι αισιόδοξη* και πιστεύω ότι θα τελειώνουμε με αυτές τις συμπεριφορές. Π.χ. το ότι από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο όχλος που λιντζάριζε κοιμισμένους ανθρώπους θα λογοδοτήσει** για μένα είναι σημαντικό. Δεν θυμάμαι στο παρελθόν να έχει γίνει κάτι τέτοιο (τώρα για ακόμη πιο παλιά, δεν έχω γνώση). *Εντάξει, δεν είμαι και χαζοχαρούμενη :-) Έχω τις στιγμές μου κι εγώ!** Η ακριβής δήλωση: "«Οι αστυνομικοί είναι κρατικοί λειτουργοί που φορούν το εθνόσημο και είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Και είναι άνανδρο να τους χτυπούν -και μάλιστα ενώ κοιμούνται. Και άνανδρο να τραυματίζονται από κάποιους που εκμεταλλεύονται τις εντολές για αυτοσυγκράτηση. Όσοι μετείχαν σε αυτά τα επεισόδια και στους προπηλακισμούς θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν».
Δυστυχώς η βία φέρνει βία.Αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να το γνωρίζει ο αλαζόνας υπουργός "προστασίας του πολίτη"του οποίου το μυαλό φτάνει μέχρι τη λέξη καταστολή.Δεν περιμένω φυσικά καμία αυτοκριτική από τον εν λόγω υπουργό, μας έχει δώσει δείγματα και σε προηγούμενες καταστάσεις απλά φοβάμαι ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.
Που θα πάνε 20.000 άτομα στην ενδοχώρα ακριβώς; Και σε 2 μήνες τι θα γίνει με τους άλλους 20.000 που θα έχουν μαζευτεί; Και σε 5 χρόνια με το μισό εκατομμύριο; Σε 15 χρόνια οι σύσταση της Ελλάδας θα είναι κατά 25% μετανάστες (σήμερα είναι 12%) από Αφρική και Ασία με τα παιδιά των μεταναστών να μην υπολογίζονται φυσικά στο ποσοστό.
Δεν πειράζει πάντα η Ελλάδα ήταν γεμάτη μετανάστες. Ας μη το πάρουμε διαχρονικά θα εκπλαγεις.Εξάλλου τη δεκαετία του '90 ήρθανε κοντά ένα εκατομμύριο άνθρωποι από το πρώην ανατολικό μπλοκ και την Αλβανία, τώρα θα έρθουν από την Ασία και την Αφρική τι να κάνουμε.Θα μάθουμε να τρώμε λαχματζουν και φατούς, θα γίνουν μικτοί γάμοι, θα λέμε yalla yalla και habibi και τέλος πάντων όπως είπε και ο σημαντικότερος ποιητής των τελευταίων χρόνων "δεν φοβάμαι ποιος θα έρθει να μου την πέσει, με χαιρετάν σε γλώσσες που δεν ξέρω και μ'αρέσει".
Η λύση κάποιων ακατοίκητων νησιών (που χρησιμοποιεί η Αυστραλία) με σωστή διαμόρφωση, θα μπορούσε να είναι πολύ πιο αποδοτική και θα δημιουργούσε πολύ λιγότερα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, αλλά υπάρχουν οι πολιτικές αγκυλώσεις...