Ανακοινώθηκε ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Γαλλία

Ανακοινώθηκε ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Γαλλία Facebook Twitter
5

O νόμος για τους γάμους των ομοφυλοφίλων με την υπογραφή του Φρανσουά Ολάντ δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της γαλλικής κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του πρώτου γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου είναι πλέον γεγονός.

Ο Βινσέντ και ο Μπρουνό είναι το πρώτο ζευγάρι που έσπευσε στο δημαρχείο του Μονπελιέ για να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Το ζευγάρι πρόκειται να παντρευτεί στις 29 Μαΐου.

Η δήμαρχος της πόλης θα έχει την ευθύνη της τελετής.

«Ο Βινσέντ και ο Μπρουνό προετοιμάζονται για την μεγάλη ημέρα και εμείς κάνουμε το ίδιο, εδώ στο δημαρχείο του Μονπελιέ. Θα έλεγα ότι αυτή είναι μια πρόοδος για την κοινωνία. Πιστεύω όταν η κοινωνία προχωρά κατά αυτόν τον τρόπο, παρέχοντας ίσα δικαιώματα σε όλους, είναι μια άκρως θετική εξέλιξη», δήλωσε η Ελέν Μαντρού, δήμαρχος του Μονπελιέ.

Οι δύο άνδρες περίμεναν, όπως λένε, για αρκετό καιρό αυτή τη στιγμή.

«Η αγάπη του ενός για τον άλλον είναι ο πιο όμορφος συμβολισμός. Θα μπορούμε να φροντίζουμε τα παιδιά μας και θα ακολουθήσουν πολλοί άλλοι γάμοι στο προσεχές μέλλον. Αυτός είναι και ο πιο όμορφος συμβολισμός για την Γαλλία που από σήμερα είναι μια χώρα πιο δίκαιη», ανέφερε ο Βινσέντ.

Στην αντίπερα όχθη, εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Παρίσι κατά της απόφασης του Συνταγματικού Συμβουλίου, η οποία άνοιξε το δρόμο για την νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων.

Ακολούθησε ένταση, με τους συγκεντρωμένους να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή: Euronews

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ωραιο το ρεπορταζ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Euronews....γιατι ομως δεν το πιανουμε στην τηλεοραση μας???? Επειδη δεν μπορουν οι κυβερνωντες μας να ελεγξουν τις ειδησεις του?????
To Euronews είναι ένα πολύ mainstream ειδησεογραφικό κανάλι. Δεν είναι και του... Τσάβες!Πιστεύω ότι ο τρόπος παρουσίασης των θεμάτων της ομοφυλοφιλίας και της ακροδεξιάς βίας είναι οι κύριοι λόγοι που δεν το βλέπουμε, παρά μόνο στο internet. Λέει πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με την υπερσυντηρητική και φιλοφασιστική νομενκλατούρα στην Ελλάδα. Ισχυρός ακόμα λόγος είναι ότι με την τεράστια απόσταση ποιότητας από τα Ελληνικά ΜΜΕ, θα τα αδηγούσε γρήγορα σε απώλεια επιρροής. Όλα είναι χρεοκοπημένα, αλλά στηρίζονται στην πολιτική επιρροή τους.Για εμάς τους gay δεν μπορώ να ξεδιαλύνω φόβους και ελπίδες. Όσοι αποκαλούν ναζιστική τη Γερμανία, καλά θα κάνουν να σκεφτούν ότι Ναζί με ανοικτά ομοφυλόφιλο Υπ. Εξ. δε γίνεται. Άρα στη φοβική και συντηρητική Ευρώπη, ίσως κάποια κοκκαλάκια για τους gay, να είναι το πρόσχημα για να μη χαρακτηριστεί φασιστική. Τα εννοούμενα ως κοκκαλάκια στις χώρες τις ΕΕ μπορεί για εμάς στην Ελλάδα να είναι Πασχαλινό Γεύμα.Αν περάσει το αντιραστιστικό νομοσχέδιο, κάτι που εύχομαι, ίσως μπούμε σε μια "δικτατορία του Politically correct" κάτι που για εμάς τουλάχιστον τους gay δεν είναι ξένο, αφού όλη τη ζωή είμαστε μέσα στην αυτολογοκρισία. Θα επιφέρει ίσως όμως μεγαλύτερη εχθρότητα από μέρος της κοινωνίας. Ο ρόλος του γελωτοποιού ήταν πάντα ένα τέχνασμα επιβίωσης, αφού αν είσαι σοβαρός, έχεις και περισσότερες κυρώσεις. Ωστόσο το ποτάμι πρέπει να πάει μπροστά. Μόνο μπροστά. Οι χιλιάδες lgbt νέοι στη Ν.Υόρκη, που βλέπουν δίπλα τους τις εξελίξεις, κάνουν το βήμα και πολλοί πέφτουν στο κενό. Στην ηλικιακή ομάδα 18-24 το 80% των αστέγων στη Ν.Υ. είναι lgbt που έχουν εκδιωχθεί από το σπίτι τους. Η κοινωνία και η οικογένεια, πολλές φορές δεν είναι αυτό που θα έπρεπε. Όσοι από εμάς τους μεγαλύτερους έχουμε κάποια πλεονεκτήματα, εννοώ έχουμε κεφαλαιοποιήσει τα ωφέλη της σκατένιας ντουλάπας, που ζήσαμε, ας είναι τουλάχιστον αυτά η συμβολή μας, σε πρωτοβουλίες που ίσως γίνουν για την αρωγή όσων έχουν ανάγκη. Όπως και ηλικιωμένων gay.Οι Ελληνικές κυβερνήσεις, αν ενδιαφέρονται για έξοδο από ΕΕ και ευρώ από τη δεξιά πόρτα, ίσως προσχηματικά και ηρωικά αρνηθούν ενδεχόμενες πιέσεις, ενώ έχουν καταπιεί όχι καμήλες, αλλά καραβάνια ολόκληρα.Κατά τα άλλα, δέστε το Euronews διαδικτυακά. Τα Ελληνικά κανάλια θα έχουν για πολύ καιρό ακόμα "Φάρες" (Oh, my Gawd) που αλληλοσφάζονται για την τιμή της Σεχραζάτ (ΣτΜ η τιμή μπαίνει στο Ε9 του άντρα).