ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. πεσκανδρίτσα καθαρισμένη
- 300 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. ελιές Καλαμών
- 200 γρ. κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
- 5-6 κλωναράκια θυμάρι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες κομμένες καρέ
- Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
- 150 γρ. κρασί λευκό ξηρό
- 1 κούπα ζωμός ψαριού
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κλωναράκια μαντζουράνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαρινάρουμε το ψάρι στην κοιλιά με λίγο ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού και τη μαντζουράνα για 60 λεπτά.
- Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψάρι για 5-6 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
- Βγάζουμε το ψάρι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ελιές, σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασί.
- Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού, την ντομάτα, το θυμάρι και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ψάρι και μαγειρεύουμε για 20 έως 25 λεπτά.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές κομμένες σε ροδέλες και γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Αφρόψαρο» στο Νέο Ηράκλειο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα