Έκκληση ντε Μπλάζιο σε Τραμπ για οικονομική στήριξη της Νέας Υόρκης - «Η γενέτειρά του τον χρειάζεται»

Έκκληση ντε Μπλάζιο σε Τραμπ για οικονομική στήριξη της Νέας Υόρκης - «Η γενέτειρά του τον χρειάζεται» Facebook Twitter
EPA
1

Έκκληση απηύθυνε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο στον Ντόναλντ Τραμπ για οικονομική στήριξη της Νέας Υόρκης, αναφέροντάς του, μεταξύ άλλων, ότι η γενέτειρά του τον χρειάζεται. 

«Βοηθήστε μας οικονομικά, ειδάλλως δεν θα πετύχετε μια εθνική ανάκαμψη»: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης απηύθυνε έκκληση σήμερα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, απαιτώντας να αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή βοήθεια για να βοηθήσει την οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ να ανταπεξέλθει τις συνέπειες της πανδημίας.

Ενώ ο ένοικος του Λευκού Οίκου αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει τις «οδηγίες του» για την «επαναλειτουργία» της αμερικανικής οικονομίας, ο Δημοκρατικός δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο τόνισε ότι η πόλη της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας στη χώρα, δεν θα ανακτήσει από μόνη της τις απώλειες εσόδων από τη διακοπή λειτουργίας της οικονομίας της από τα μέσα Μαρτίου.

Εκτίμησε τις απώλειες σε 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι αυτό το σημείο, για έναν ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 89 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Όποιος θέλει μια εθνική ανάκαμψη, πρέπει να βοηθήσει τα μέρη που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση αυτής της ανάκαμψης», είπε ο ντε Μπλάζιο στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου σχετικά με την επιδημία, τονίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νέας Υόρκης στην αμερικανική οικονομία.

«Η μόνη εξουσία που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση με τον σωστό τρόπο είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (...) Έφτασε η ώρα τους να αποφασίσουν», πρόσθεσε. Ο δήμαρχος, πολιτικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι συνομίλησε χθες με τον Αμερικανό πρόεδρο για να τον ενθαρρύνει να πείσει τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Γερουσία να εγκρίνει ένα νέο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης που πρότειναν οι Δημοκρατικοί ηγέτες του Κογκρέσου, που θα αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια για την πόλη και την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

«Του είπα ξεκάθαρα ότι η γενέτειρά του τον χρειάζεται», συνέχισε ο ντε Μπλάζιο. «Ο πρόεδρος πρέπει να σηκώσει ανάστημα (...) Αν μιλήσει, θα ακολουθήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας». Ο δήμαρχος, όπως και ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, δεν σταμάτησε να αποδοκιμάζει τις τελευταίες εβδομάδες τα λιγοστά χρήματα που διατέθηκαν στην Νέα Υόρκη, μια Δημοκρατική στην πλειοψηφία της Πολιτεία, στο πρώτο πακέτο οικονομικής βοήθειας που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο στα τέλη Μαρτίου.

Μόνο η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 και περισσότερους από 11.500 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Φοβερή ατυχία για την Αμερική το ότι ηγείται αυτή τη στιγμή ο πορτοκαλί κλόουν...Δεν ξέρω πόσοι απ τους ψηφοφόρους του συνεχίζουν να είναι εντάξει με την επιλογή τους, φοβάμαι αρκετοί.