ΥΛΙΚΑ
- 4 κομμάτια στήθος πάπιας
- 100 γρ. σάλτσα Hoisin
- 1 κ. λάχανο κινέζικο
- 10 γρ. καφίρ λάιμ φύλλα
- 5 γρ. τηγανητό σκόρδο
- 40 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
- 150 γρμ. χυμός λάιμ
- 50 γρ. palm sugar
- 20 γρ. fish sauce
- 20 γρ. τσίλι φρέσκο
- 30 γρ. glutenius sticky rice
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κρύο τηγάνι τοποθετούμε το στήθος πάπιας από τη μεριά της πέτσας και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν αρχίσει να λιώνει το λίπος αφαιρούμε τη μισή ποσότητα από το τηγάνι. Μόλις πάρει η πάπια χρυσαφί χρώμα, δυναμώνουμε τη φωτιά και γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη.
- Σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει καφέ χρυσό χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει σκόνη.
- Για τη σάλτσα, αναμειγνύουμε χυμό λάιμ, fish sauce και palm sugar, και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.
- Τυλίγουμε το κινέζικο λάχανο με τα φύλλα καφίρ, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ρολό και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λουρίδες.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα και το τηγανητό σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε την πάπια σε λεπτές φέτες, βάζουμε από πάνω hoisin sauce,το ρύζι και το τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα στη βάση και επάνω τις λεπτές φέτες πάπιας.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο PatpPong Thai restaurant, στο Κολωνάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα