«Ξεπαγώνουν» χρέη του Ιράκ και της Αλβανίας προς τη χώρα μας

«Ξεπαγώνουν» χρέη του Ιράκ και της Αλβανίας προς τη χώρα μας Facebook Twitter
7

Δύο σημαντικές συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης, που είχαν υπογραφεί πριν από χρόνια, θα πάρουν σύντομα το δρόμο για την Ολομέλεια με στόχο να επικυρωθούν από την πλειοψηφία και να εισρεύσουν σταδιακά χρήματα στο δημόσιο ταμείο.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, για συμφωνία με το Ιράκ που υπεγράφη επί Γ. Αλογοσκούφη το 2008 και αφορά στη σταδιακή αποπληρωμή οφειλών του Ιράκ οι οποίες είχαν δημιουργηθεί από την προμήθεια αμυντικού υλικού. Από αυτή τη συμφωνία υπάρχει ακόμη οφειλή του Ιράκ προς τη χώρα μας  ύψους 126 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αποπληρωμή θα γίνει σε 44 εξαμηνιαίες ίσες και διαδοχικές δόσεις και η πρώτη δόση προβλέπεται να καταβληθεί τον Μάρτιο του 2019.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά σε δάνειο που είχε δοθεί επί Μητσοτάκη στην Αλβανία και αφορά στην αποπληρωμή του χρέους της γειτονικής χώρας.. Το συνολικό χρέος της Αλβανικής προς την Ελληνική πλευρά ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια δολάρια και η αποπληρωμή του θα γίνει σε χρονικό διάστημα 10 ετών και σε 20 εξαμηνιαίες ισόποσες δόσεις των 2.034.745 δολάρια.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Απορίες: 1) Πουλάμε εμείς αμυντικό υλικό στο Ιράκ?!?!?!? 2) Με G3 περίμεναν να κερδίσουν τους Αμερικάνους οι Ιρακινοί? Ελπίζω να τους δείξανε πως ξεμπλοκάρουν. (...μάλλον όχι, γι'αυτό χάσανε)3) Πουλάμε με πίστωση 11 χρόνια σε χώρα που έχει πόλεμο?
"44 εξαμηνιαίες ίσες και διαδοχικές δόσεις και η πρώτη δόση προβλέπεται να καταβληθεί τον Μάρτιο του 2019"Α, εντάξει, δηλαδή το 2041 άρχοντες θα 'μαστε.
Καλά, εμείς δεν είμαστε που θέλουμε οι πιστωτές μας μεγαλόψυχα να μας χαρίσουν τα χρέη μας; Και ζητάμε από το κατεστραμμένο, χαροκαμμένο Ιράκ και την πάμφτωχη Αλβανία να ξεπληρώσουν τα δικά τους; Ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν,ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν.