ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
- ½ κούπα ρεβίθια βρασμένα
- 2 σφηνάκια ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- ½ κόκκινη πιπεριά
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
- 2 φέτες πανσέτα
- 1 κ.γ. κάρι σκόνη
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε την κολοκύθα με το μπούκοβο, το κάρι, ένα σφηνάκι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Ψήνουμε και την πιπεριά στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και την ξεφλουδίζουμε.
- Ψήνουμε την πανσέτα στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά.
- Για τη σάλτσα: Χτυπάμε στο μπλέντερ το ταχίνι με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με την κολοκύθα και περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχίνι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα