ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια
- 1 καρότο κομμένο σε ζάρι
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρό ζάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
- 100 γρ. φιδέ ζυμαρικό
- 1,5 λίτρο ζωμός κότας ή νερό με 2 κύβους κοτόπουλο
- 4 αυγά
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 130 ml ελαιόλαδο
- Κριτσίνια πολύσπορα
- 1 κ.σ. ξίδι λευκό
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κοτόπουλο, τα λαχανικά και τον φιδέ σπασμένο με το χέρι.
- Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε για 13-15 λεπτά.
- Σε κατσαρόλα με ζεστό νερό (που δεν βράζει δυνατά) ρίχνουμε λίγο ξίδι και αλάτι και προσεχτικά σπάμε ένα-ένα τα αυγά, αφού κάνουμε μια δίνη στο νερό με ένα κουτάλι.
- Βράζουμε για 2-3 λεπτά και με μια τρυπητή κουτάλα αποσύρουμε τα αυγά.
- Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα, προσθέτουμε το θυμάρι και τον χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε τη σούπα και προσθέτουμε ένα αυγό, αλατοπιπερώνουμε στο κέντρο, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και βάζουμε και λίγα κρουτόν.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα