ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. (πακέτο) ζυμαρικά φιογκάκια (ή πένες λευκές ή ολικής ή βίδες λεύκες ή πολύχρωμες ή οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό)
- 1 κονσέρβα τόνο
- 1 κούπα ντοματάκια ολόκληρα
- 1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα
- 250 γρ. φέτα μαλακή κομμένη σε κυβάκια
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά βράζουμε το μπρόκολο για 4 λεπτά και σουρώνουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό στον χρόνο που αναγράφεται στο κουτί τους.
- Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Tip 1: Τη φέτα μπορούμε να την περάσουμε στο πολυκοπτικό με λίγο ελαιόλαδο και μέρος από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά, έτσι ώστε να της δώσουμε υφή σάλτσας, η οποία κάλλιστα χρωματίζεται με κάποιο υλικό, π.χ. σπανάκι, παντζάρι, κουρκουμά κ.λπ., και μπορεί να «ντύσει» τη σαλάτα μας.
- Tip 2: Στη συγκεκριμένη σαλάτα ταιριάζει εξίσου το κουνουπίδι, τα πράσινα φασολάκια, οι φύτρες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα