ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΙ Νο28
Υλικά και εκτέλεση φύλλου όπως στην αγκιναρόπιτα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- ½ κ. ανθότυρο Κρήτης λιωμένο με πιρούνι
- 250 γρ. μανούρι τριμμένο
- 200 γρ. φέτα Βυτίνας τριμμένη
- 250 γρ. πηχτόγαλο Χανίων
- 500 γρ. γάλα φρέσκο κρύο
- 1 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένο
- Σουσάμι, μαυροκούκι για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε βαθύ μπολ όλα τα τυριά, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και αν το μείγμα είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα επιπλέον.
- Ρίχνουμε άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
- Ακολουθούμε τη διαδικασία με τα τέσσερα φύλλα κάτω, απλώνουμε τη γέμιση, καλύπτουμε με άλλα τέσσερα φύλλα, λαδώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Κιουζίν (Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα