ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. χταπόδι τα πλοκάμια
- 50 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- ½ κούπα λευκό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα γαρίφαλο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 5-6 ντομάτες τριμμένες
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, ρίχνουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα πλοκάμια του χταποδιού.
- Ανακατεύουμε και μόλις κοκκινίσει το χταπόδι σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
- Βράζουμε σε άφθονο νερό το κοφτό μακαρονάκι al dente και το ρίχνουμε στο χταπόδι με σουρωτή κουτάλα.
- Αν το φαγητό χρειαστεί νερό, προσθέτουμε από αυτό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει για 5 λεπτά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τip: Μπορούμε να προσθέσουμε φέτα τριμμένη ή ελιές μαύρες. Μαγειρεύουμε το χταπόδι σε πολύ σιγανή φωτιά για να βγάλει το νερό του και να μελώσει.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα