ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. χταπόδι
- 6 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι ούζο
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 2 κούπες τριμμένη ντομάτα
- 3 πρέζες κύμινο
- Πιπέρι
- ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 750 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 3 κ.σ. φιδές
- 1 δάκρυ μαστίχα
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο για 1 λεπτό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα πλοκάμια του χταποδιού.
- Μόλις ροδίσει το χταπόδι ρίχνουμε το κύμινο και σβήνουμε με το ούζο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά (το κατεψυγμένο χταπόδι) και για 75 λεπτά το φρέσκο.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Πλένουμε με άφθονο νερό το ρύζι.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τον φιδέ με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε 1 ½ λίτρο ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι, 1 δάκρυ μαστίχα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
- Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα