ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. πλιγούρι (μουλιασμένο)
  • 50 γρ. βρασμένα μαυρομάτικα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ½ αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. αγγουράκι τουρσί
  • 50 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
  • 10 γρ. αρμπαρόριζα
  • 10 γρ. ρίγανη φρέσκια
  • 5 γρ. βασιλικός
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξίδι από Μοσχάτο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

  • Κίτρινα ντοματίνια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 50 γρ. τσίπουρο
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • Πιπέρι μαύρο
  • Μαραθόσπορο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κάνουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό και ρίχνουμε μέσα τα μπαχαρικά και το τσίπουρο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε να μαριναριστούν.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

  • 100 γρ. πρόβειο γιαούρτι
  • θρούμπι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙ

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. χαρουπάλευρο
  • 25 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρόκοι αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κάνουμε ένα ζυμάρι, το ανοίγουμε με τη μηχανή ζυμαρικών και το πλάθουμε δίνοντάς του σχήμα που να μοιάζει με γλαστράκι ή κάνουμε το ζυμάρι και ψήνουμε σε κύβους (σαν κρουτόν από χαρούπι) ή σε λεπτές λωρίδες σαν τσιπς ή όπως εσείς αγαπάμε.

 

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα