ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. σπαγγέτι Νο.6
  • 1/2 κ. γαρίδες
  • 100 γρ. βολβός παντζαριού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 100 ml ζωμός γαρίδας (μπισκ)
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Σχοινόπρασο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις ψιλοκόβουμε.
  2. Τα κελύφη τα βράζουμε και τα κάνουμε ζωμό.
  3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και το σχοινόπρασο.
  4. Τρίβουμε το παντζάρι στο τρίφτη.
  5. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες, ρίχνουμε το σκόρδο, το τσίλι και το τριμμένο παντζάρι.
  6. Συμπληρώνουμε με τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και αλάτι βράζουμε το σπαγγέτι στον χρόνο που γράφει στη συσκευασία και σουρώνουμε.
  8. Προσθέτουμε το σπαγγέτι στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα