ΥΛΙΚΑ
- 350 γρ. ρύζι Αρμπόριο
- 70 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 800 γρ. ζωμό λαχανικών
- 100 γρ. αρσενικό Νάξου
- 40 γρ. βούτυρο
- 20 γρ. τρούφα μαύρη ή λάδι τρούφας
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 40 γρ. λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
- 400 γρ. κολοκύθα
- 20 γρ. βούτυρο
- 2 κλωναράκια θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τυλίγουμε την κολοκύθα σε αλουμινόχαρτο μαζί με το βούτυρο και το θυμάρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
- Αφαιρούμε τη φλοίδα και την ψίχα την προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι να τσιγαριστεί για μισό λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Συμπληρώνουμε με ζωμό σιγά-σιγά και αφήνουμε να μαγειρευτεί.
- Πέντε λεπτά πριν βράσει το ρύζι ρίχνουμε τα κυβάκια της κολοκύθας.
- Αφού βράσει το ρύζι και έχει πιει τα υγρά του, δένουμε με τον πουρέ κολοκύθας το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με φλοίδες φρέσκιας μαύρης τρούφας και μερικές νιφάδες από το αρσενικό Νάξου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα