ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. αμπελόφυλλα
- 400-500 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
- 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1κιλό κιμάς (½χοιρινό-½ μοσχάρι ή ½ χοιρινό-½κατσίκι ή τράγο) χοντροκομμένος
- ½ λίτρο ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Με το κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε γέμιση και την τοποθετούμε στο αμπελόφυλλο, διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου και τυλίγουμε σφιχτά, έχοντας απέξω τη γυαλιστερή πλευρά του φύλλου.
- Τοποθετούμε σε σειρά τα γιαπράκια στην κατσαρόλα, που στον πάτο της έχουμε βάλει τα κλωνάρια από τον μαϊντανό.
- Όταν τελειώσει η διαδικασία, προσθέτουμε ένα βαρύ πιάτο και ρίχνουμε ελαιόλαδο και νερό μέχρι να καλυφθεί το πιάτο.
- Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με γιαούρτι.