ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΙ 30Χ40

  • 12 αυγά
  • 350 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 300 γρ. παξιμάδι σίκαλης τριμμένο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 5 γρ. κακάο σκόνη
  • 5 γρ. κανέλα σκόνη
  • 5 γρ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύουμε απαλά και σε μπολ όπου έχουμε ρίξει όλα τα υπόλοιπα υλικά ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα στο κέντρο, ανακατεύοντας κυκλικά.
  3. Όταν ομογενοποιηθούν, αδειάζουμε σε ταψί λαδωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 κ. ζάχαρη
  • 3 κ. νερό
  • Φλούδα 1 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προσθέτουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
  2. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στο κρύο γλυκό.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα