ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους
- 200 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 100 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. αυγά (4 αυγά)
- 50 γρ. γαρίδες αποξηραμένες
- 20 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 300 γρ. noodles ρυζιού
- 50 ml fish sauce
- 50 ml χυμός λάιμ
- 80 γρ. φιστίκι τριμμένο
- 80 γρ. palm sugar
- 65 γρ. tamarind paste
- 90 γρ. σόγια
- 100 γρ. νερό
- 50 γρ. φύτρες φασολιού
- 50 γρ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε ουρά και κεφάλια και τις κόβουμε στα 4.
- Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό τα rice noodles για 20 λεπτά.
- Σε μπολ αναμειγνύουμε το νερό, fish sauce, σόγια, χυμό λάιμ, προσθέτουμε την palm sugar και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Τοποθετούμε το γουόκ (wok) σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Σπάμε τα αυγά μέσα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνουν ομελέτα σε κομματάκια.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τα noodles και τα υγρά που έχουμε αναμείξει στο μπολ και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά και συμπληρώνουμε τις αποξηραμένες γαρίδες, το σχοινόπρασο και τα φιστίκια.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, γαρνίροντας με τις φύτρες φασολιού.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο PatpPong Thai restaurant, στο Κολωνάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα