Σε τετράμηνη φυλάκιση καταδικάστηκαν τα μέλη των Femen

Σε τετράμηνη φυλάκιση καταδικάστηκαν τα μέλη των Femen Facebook Twitter
2

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών καταδικάστηκαν τρεις ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen από δικαστήριο της Τυνησίας.

Οι τρεις γυναίκες κρίθηκαν για προσβολή ηθών και απειλή της δημόσιας τάξης για τη γυμνόστηθη διαμαρτυρία τους έξω από δικαστήριο στην Τύνιδα στις 29 Μαΐου.

Εντός της αίθουσας οι ακτιβίστριες φορούσαν την παραδοσιακή γυναικεία ενδυμασία.

Την ίδια ώρα έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν ισλαμιστές, που ζητούσαν την καταδίκη των ακτιβιστριών. Το γαλλικό υπουργείο εξωτερικών από την πλευρά του, αποδοκίμασε την καταδικαστική απόφαση.

Οι ακτιβίστριες είχαν καταφύγει σε αυτή τη διαμαρτυρία για να συμπαρασταθούν στην 18χρονη Τυνήσια Αμίνα Τάιλερ. Πρόκειται για το πρώτο μέλος της οργάνωσης Femen στον αραβικό κόσμο που είχε συλληφθεί από τις αρχές για τη δράση της.

Πηγή: Euronews

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"...που είχε συλληφθεί από τις αρχές για τη δράση της"...Η οποία ήταν ότι είχε ποστάρει γυμνόστηθες φωτογραφίες της, όπου έγραφε με μπογιά στον κορμό της "Το σώμα μου μου ανήκει"