Blues Brothers: Η κωμωδία - αποθέωση της καταστροφής έρχεται στο Midnight Express

Blues Brothers: Η κωμωδία - αποθέωση της καταστροφής έρχεται στο Midnight Express Facebook Twitter
Το δίδυμο των αδελφών Blues, «Joliet» Jake και Elwood (Dan Aykroyd).
0

Μαθαίνοντας ότι το ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσαν κινδυνεύει να κλείσει, δυο αδέλφια αποφασίζουν να στήσουν ξανά την παλιά τους μπάντα ούτως ώστε να μαζέψουν το χρηματικό ποσό που χρειάζονται κάνοντας μια συναυλία. Φυσικά, η πορεία μέχρι τη συναυλία περιλαμβάνει πολλή μουσική και ακόμα περισσότερη καταστροφή. Παρέα τους, οι μεγαλύτεροι θρύλοι της μαύρης μουσικής και αντίπαλοι τους από μια ομάδα νεοναζί μέχρι μερικές εκατοντάδες αστυνομικοί.

Στην ταινία έχουν μικρούς ρόλους οι James Brown, Cab Calloway, Ray Charles, Aretha Franklin και John Lee Hooker. Φυσικά μουσικοί είναι και τα μέλη της μπάντας που παίζουν... τους εαυτούς τους. Ξεχωρίζουν με τις ερμηνείες τους ο Henry Gibson ως επικεφαλής των Ναζί του Ιλινόις και η διάσημη από τα Star Wars Carrie Fisher, στο ρόλο της γυναίκας-μυστήριο που κυνηγάει τους Blues Brothers για να τους σκοτώσει.

Στο πέρασμα τους στο σινεμά όμως, οι Blues Brothers έγιναν οι θιασώτες μιας εντελώς καταστροφικής κωμωδίας: πάνω από 100 περιπολικά καταστρέφονται στην ταινία, αμέτρητα καταστήματα γίνονται γυαλια - καρφιά ενώ δεν κυνηγούν μονάχα αστυνομικοί τους ήρωες μας, αλλά και νεοναζί!

Το δίδυμο των αδελφών Blues, «Joliet» Jake και Elwood (Dan Aykroyd) υπήρχε ήδη ως μουσικό σκετς «The Blues Brothers» στη δημοφιλή σειρά «Saturday Night Live» του καναλιού NBC. Στα δε πρώτα επεισόδια οι Blues Brothers εμφανίζονταν με στολή μέλισσας και στη συνέχεια, καθώς άρχισαν να τραγουδούν blues τραγούδια, υιοθέτησαν την κλασική πλέον εμφάνιση με τα μαύρα κουστούμια, τα μαύρα καπέλα και τα μαύρα γυαλιά. Ο δε Aykroyd είπε ότι η ιδέα του καπέλου ήρθε από τον τραγουδιστή της blues John Lee Hooker και του κοστουμιού από τις τζαζ μπάντες της δεκαετίας του '40.

Στο πέρασμα τους στο σινεμά όμως, οι Blues Brothers έγιναν οι θιασώτες μιας εντελώς καταστροφικής κωμωδίας: πάνω από 100 περιπολικά καταστρέφονται στην ταινία, αμέτρητα καταστήματα γίνονται γυαλια - καρφιά ενώ δεν κυνηγούν μονάχα αστυνομικοί τους ήρωες μας, αλλά και νεοναζί! Στην Ελλάδα, για κάποιο λόγο, ο έλληνας διανομέας «βάφτισε» τους Blues Brothers... «Ατσίδες με τα μπλε». Παρά τον άσχετο τίτλο, το ελληνικό κοινό αγκάλιασε τόσο την ταινία, όσο και το αναρχικό της πνεύμα.

Συνεχίζοντας το σερί πετυχημένων προβολών του για τρίτη συνεχή χρονιά, το Midnight Express σε συνεργασία με τη Universal παρουσιάζει το φιλμ σε φρέσκια, πεντακάθαρη κόπια στα 2Κ, για μια μοναδική μεταμεσονύχτια προβολή, αυτό το Σάββατο, στις 2 Νοεμβρίου. Την προβολή θα προλογίσει ο Φοίβος Δεληβοριάς.

 

Το τρέιλερ της ταινίας

Info:

Σκηνοθεσία: John Landis

Παίζουν: John Belushi, Dan Aykroyd, Carrie Fisher

Εμφανίζονται οι: James Brown, Cab Calloway, Ray Charles, Aretha Franklin και John Lee Hooker

Διάρκεια: 130'

Σάββατο 2 Νοεμβρίου

Κινηματογράφος Ααβόρα

Ιπποκράτους 180 (Μετρό Αμπελόκηποι)

Τηλ: 21064623271

Ώρα έναρξης: 00:30

Εισιτήριο: 5 ευρώ

Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

12 ταινίες κάτω των 90 λεπτών για streaming

Οθόνες / 12 ταινίες κάτω των 90 λεπτών για streaming

Για όσους δεν έχουν αρκετό χρόνο, αλλά θέλουν να τηρήσουν τη σινεφιλική τους δίαιτα, και για παραπονούμενους ότι η διάρκεια των ταινιών «έχει μεγαλώσει πολύ», ξεψαχνίσαμε τις πλατφόρμες και τους καταλόγους τους και παρουσιάζουμε 12 ταινίες που δεν υπερβαίνουν τη μιάμιση ώρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Sly Lives!: Τα μπλουζ του (ψυχεδελικού) πρίγκηπα

Daily / «Sly Lives!»: Τα μπλουζ του (ψυχεδελικού) πρίγκιπα

Ένα εξαιρετικό μουσικό ντοκιμαντέρ στο Disney+ για τη διαστημική άνοδο και την αργόσυρτη πτώση του ιδιοφυούς Sly Stone, ηγέτη της πιο εντυπωσιακά πολυμορφικής μπάντας όλων των εποχών, τόσο ηχητικά όσο και εμφανισιακά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
The White Lotus: Spa και διαλογισμός μετά φόνου στον τρίτο κύκλο της «καυτής» σειράς

Daily / The White Lotus: Spa και διαλογισμός μετά φόνου στον τρίτο κύκλο της «καυτής» σειράς

Σ’ ένα πολυτελές θέρετρο στην Ταϊλάνδη μεταφέρεται ο νέος κύκλος της επιτυχημένης σειράς που μόλις ξεκίνησε, φανερώνοντας κάποια σημεία κόπωσης, παρά το πάντα εντυπωσιακό στήσιμό της.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Η μυθώδης Μαριόν Κοτιγιάρ είναι η βασίλισσα του χιονιού στο εικαστικά υποβλητικό, παγωμένο Ice Tower της Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς

Berlinale 75 / «Τhe Ice Tower»: Η μυθώδης Μαριόν Κοτιγιάρ είναι η βασίλισσα του χιονιού

Η Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς σπάει αθόρυβα την ψευδαίσθηση του παραμυθιού, δημιουργώντας μια τεράστια, παγωμένη φιλμική επιφάνεια με στραφταλιστές αντανακλάσεις και κενή ψυχή, όπως ακριβώς είναι στην ουσία της η snow queen.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Μουσική / Το νέο ντοκιμαντέρ για τους Led Zeppelin αφήνει απ’ έξω την σκοτεινή πλευρά τους

Το Becoming Led Zeppelin εξερευνά τις συνθήκες δημιουργίας του θρυλικού συγκροτήματος αγνοώντας την ακολουθία από σατανιστικές τελετουργίες, γκρούπις, ηρωίνη, όργια και κακοποιήσεις που σημάδεψαν την μετεωρική τους διαδρομή
THE LIFO TEAM
Γιάννης Μπακογιαννόπουλος

Οι Αθηναίοι / Γιάννης Μπακογιαννόπουλος: «Η δημοσιότητα που έχω είναι μεγαλύτερη από την αξία μου»

Τη δεκαετία του '50 έβγαλε το πιο φτηνό εισιτήριο, βρέθηκε στο Παρίσι και κοιμόταν στο πάτωμα, προκειμένου να γνωρίσει το «μαγικό σύμπαν» του κινηματογράφου. Ο Βούλγαρης τον φωνάζει ακόμα «δάσκαλο», ενώ κάποτε του έλεγαν ότι οι κριτικές του έμοιαζαν να απευθύνονται μόνο στους φίλους του. Όμως εκείνος παρέμεινε πιστός στον δικό του δρόμο. Και είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
10 όχι και τόσο προβλέψιμες ερωτικές ιστορίες για streaming

Οθόνες / 10 όχι και τόσο προβλέψιμες ερωτικές ιστορίες για streaming

Ξεψαχνίσαμε τον κατάλογο που προσφέρουν οι πλατφόρμες streaming και σας παρουσιάζουμε δέκα ταινίες κατάλληλες για την πιο αγαπησιάρικη μέρα του χρόνου, ώστε να μη χρειαστεί να καταφύγετε ξανά στις συνηθισμένες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ