Plisskën 2015: Πιο μεγάλο, πιο νόστιμο, πιο πράσινο

Plisskën 2015: Πιο μεγάλο, πιο νόστιμο, πιο πράσινο Facebook Twitter
Για πρώτη φορά, το Food Court θα παρέχει προτάσεις για φαγητό και ποτό που θα ικανοποιήσουν όλους τους ουρανίσκους...
0

Τα ονόματα που θα εμφανιστούν στο φετινό Plisskën είναι περισσότερα από ποτέ. Εξήντα πέντε καλλιτέχνες που καλύπτουν μια ευρύτατη γκάμα μουσικών ειδών και στυλ αποτελούν το ζουμερό line up που θα μοιραστεί σε δύο μέρες και τέσσερις σκηνές – δύο open-air και δύο κλειστά dance stages. Η αλήθεια είναι ότι η «διεθνής» εικόνα μιας διοργάνωσης δημιουργείται εκ του αποτελέσματος. Μεγάλα μουσικά φεστιβάλ, όπως το Primavera και η Tomorrowland, κατακλύζονται από επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο και αυτό είναι ένα στοίχημα που, απ' ό,τι φαίνεται, οι διοργανωτές του Plisskën φιλοδοξούν να κερδίσουν τα επόμενα χρόνια. Το 15% του συνόλου των περσινών εισιτηρίων προήλθε είτε από το εξωτερικό είτε από ξένους επισκέπτες που βρίσκονταν στην Ελλάδα εκείνες τις μέρες. Η Θεοδώρα Καρακάση από τις δημόσιες σχέσεις του φεστιβάλ περιγράφει: «Κατά τις 3 το πρωί, τριγυρνώντας στον χώρο, άκουγες γαλλικά, τουρκικά, αγγλικά, σουηδικά ταυτόχρονα, σε διάφορες παρέες». Φέτος, η προπώληση δείχνει ότι αυτό το 15% σίγουρα θα ξεπεραστεί.


Το σωστό φεστιβάλ οφείλει, όμως, να έχει φροντίσει για την εστίαση κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου line up. Για πρώτη φορά, το Food Court θα παρέχει προτάσεις για φαγητό και ποτό που θα ικανοποιήσουν όλους τους ουρανίσκους. Το Foofoo Street Food και τα μπέργκερ του θα έρθουν από τα Ιωάννινα, το περιπλανώμενο Food Truck θα προτείνει ποντιακούς γκεζλεμέδες, η Cantina Kouzina θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των χοτ-ντογκ και εναλλακτικά θα προσφέρει mushroom burgers, στην Troo Food Liberation θα δροσιστείς με ολόφρεσκους χυμούς και θα τσιμπήσεις τα δικής τους παραγωγής kale chips, ενώ το εξαρχειώτικο Sorolop θα αναλάβει να σε γλυκάνει με τα αγαπημένα του παγωτά, σορμπέ και προφιτερόλ αλλά και με το ειδικά σχεδιασμένο για τη διοργάνωση Plisskën Shake. Στον κήπο του Plisskën θα βρεις και ένα ειδικά διαμορφωμένο Cocktail Lounge από το Cutty Sark και το 7 Jokers bar, ενώ η Fix Dark και η Coca-Cola, που γιορτάζει τα 100 χρόνια του γυάλινου μπουκαλιού της, θα ρέουν άφθονες.

Plisskën 2015: Πιο μεγάλο, πιο νόστιμο, πιο πράσινο Facebook Twitter
Το Foofoo Street Food και τα μπέργκερ του θα έρθουν από τα Ιωάννινα, το περιπλανώμενο Food Truck θα προτείνει ποντιακούς γκεζλεμέδες, η Cantina Kouzina θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των χοτ-ντογκ και εναλλακτικά θα προσφέρει mushroom burgers...


Οι επιδόσεις του Plisskën, που αποδεικνύουν ότι όντως πρόκειται για το σημαντικότερο μουσικό φεστιβάλ της χώρας μας, δεν σταματούν στο κομμάτι της γιορτής. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το πιο καινοτόμο και περιβαλλοντικά βιώσιμο φεστιβάλ. Εργαζόμαστε εντατικά για να μειώσουμε τις επιπτώσεις της διοργάνωσης στο περιβάλλον και για να εμπνεύσουμε τους συμμετέχοντες ώστε να ζουν με έναν τρόπο πιο φιλικό για το περιβάλλον» εξηγούν οι διοργανωτές. Γι' αυτή την προσπάθεια το Plisskën έχει λάβει τις δύο προηγούμενες χρονιές το βραβείο «Commended» του ευρωπαϊκού φορέα Greener Festival Award. Φέτος θα επικεντρωθεί στη διαχείριση των απορριμμάτων, της ενέργειας και στην ευαισθητοποίηση του κοινού, το οποίο δείχνει να στηρίζει την όλη προσπάθεια. Ανακύκλωση και μείωση των εκπομπών CO2 με την προώθηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και του ποδηλάτου είναι μερικές από τις ενέργειες που θα κάνουν τη διοργάνωση πιο «πράσινη». Μάλιστα, για τους λάτρεις του ποδηλάτου θα υπάρχει, σε συνεργασία με τη CU, pop up bike service.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Blackpink επιστρέφουν αλλά σόλο

Μουσική / Έχετε έστω ακουστά τις Blackpink ή είστε τίποτα boomers;

Σε μια μουσική βιομηχανία που δεν μπορεί να συνέλθει από την απόλυτη κυριαρχία της Κ-pop, τα μέλη του πιο δημοφιλούς νοτιοκορεάτικου γυναικείου γκρουπ κυκλοφόρησαν σόλο δουλειές. Μαζί κατέκτησαν τον κόσμο, μόνες τους τι κάνουν;
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ: Τι συμβαίνει με αυτό το ερεθιστικό έργο;

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ: Τι συμβαίνει με αυτό το ερεθιστικό έργο;

Με αφορμή τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Απριλίου, η Ματούλα Κουστένη περιγράφει ένα από τα περιφημότερα έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου, την εμβληματική Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ, αλλά και αφηγείται ένα από τα διασημότερα σκάνδαλα στην Ιστορία της Μουσικής. Η πρεμιέρα του έργου στο Παρίσι του 1913 συνοδεύτηκε από επεισόδια που οδήγησαν μέχρι και στην παρέμβαση της αστυνομίας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
O Kristof και το τέλος του παιχνιδιού

Μουσική / «Αν δουν ένα αγόρι με ρούχα που θεωρούν ότι δεν είναι αντρικά, ξαφνικά το φετιχοποιούν»

Στο νέο άλμπουμ του, ο Kristof εμπνέεται από τα παιχνίδια κάθε είδους και τo fluidity, κυκλοφορώντας την πιο προσωπική δουλειά του μέχρι σήμερα, η οποία συνοδεύεται από ένα επιτραπέζιο.
M. HULOT
Autow Nite Superstore: Ελληνική dance electronica διεθνών προδιαγραφών

Μουσική / Autow Nite Superstore: Ελληνική dance electronica διεθνών προδιαγραφών

Το άλμπουμ του ανερχόμενου παραγωγού από τη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον, φέρνει έναν νέο, πιο προσωπικό ήχο στη σκηνή της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής, που δεν προορίζεται απαραίτητα για τα clubs.
M. HULOT