Ηθοποιός πολυμορφικών ρόλων

Ηθοποιός πολυμορφικών ρόλων Facebook Twitter
0

Πώς αισθάνεσαι μετά την απονομή του βραβείου για το Λιωμένο Βούτυρο; Εσύ κέρδισες το βραβείο ερμηνείας και η σκηνοθεσία κέρδισε έπαινο. Ήτανε μια παράσταση που παιζόταν για δεύτερη χρονιά (πρώτα στο Εθνικό και τώρα στο θέατρο Χώρα). Περίμενες ότι θα βραβευτεί;

Όχι, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Ήμασταν ήδη πολύ ευχαριστημένοι από τη δουλειά που είχαμε κάνει στο Εθνικό, αλλά και φέτος, στο θέατρο Χώρα. Ήρθε ως έκπληξη το βραβείο και ήταν μια θετική και ωραία στιγμή. Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη.

Και στην Γκόλφω και στο Λιωμένο Βούτυρο παίζουν μεγάλο ρόλο οι μεταμφιέσεις.

Παίζω συνολικά 6 ρόλους στο Λιωμένο Βούτυρο και μόνο 2 είναι χωρίς μάσκες. Η μάσκα είναι ένα σοβαρό εργαλείο στα χέρια ενός ηθοποιού, μπορείς να δουλέψεις πέρα από την εικόνα σου και να μεταμορφωθείς σε κάτι άλλο. Σου δίνει μια γκάμα κατά κάποιο τρόπο κι έχει δικούς της κώδικες και φόρμα. Μπορείς να μεταμορφωθείς και να βγάλεις πράγματα που δεν υποψιαζόσουν.

Τα σχέδια σου για το μέλλον ποια είναι;

Κάνουμε πρόβες για τηνΕρωφίλη του Χορτάτση, πάντα με την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος στη Θεσσαλονίκη και θα συνεχίσουμε με μια καλλιτεχνική περιοδεία. Θα πάμε και στην Κρήτη πολύ καιρό γιατί είναι από κει ο Χορτάτσης. Πέρσι περιοδεύσαμε στην Κρήτη και με τον Απόκοπο του Μπεργαδή. Στην Κρήτη έχουν κρατήσει επαφή με αυτά τα έργα που είναι σε κρητικό δεκαπεντασύλλαβο - ίσως και χάρη στις μαντινάδες έχουν κρατήσει την επαφή με αυτόν το λόγο και με αυτά τα κείμενα. Το ζεις από κοντά, υπάρχουν σε χωριά νέοι άνθρωποι που μαθαίνουν μαντινάδες ή να παίζουν μαντολίνο.

Ξεκίνησες από τη Θεσσαλονίκη. Θέλεις να μείνεις εκεί;

Πηγαίνω με την καλή δουλειά. Εξάλλου, με την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος ταξιδεύουμε πολλά χρόνια και κάνουμε περιοδείες. Η Θεσσαλονίκη είναι μόνο μια βάση εργασίας, εκεί κάνουμε τις πρόβες κι ετοιμάζουμε τις παραγωγές. Μέσα σε μια σεζόν θα μπορούσαμε να βρεθούμε από τη Δράμα μέχρι την Κρήτη.

Θα το άλλαζες με κάτι πιο μόνιμο;

Οι περιοδείες είναι μια επιλογή για μας σε σχέση με αυτό που κάνουμε. Δεν το κάνει κάποιος εύκολα, αλλά εμένα μου αρέσουν οι περιοδείες, να αλλάζω παραστάσεις, να παίζω από ένα χωριό στη Δράμα μέχρι σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Σε βοηθάει αυτό ως ηθοποιό να αποκτάς προσαρμοστικότητα. Είναι κάτι που με ευχαριστεί. Υπάρχουν χωριά που είχαν χρόνια να δουν θέατρο. Σου λέει κάποιος «έχω 20 χρόνια να δω θέατρο και θα δω απόψε». Είναι κλισέ, αλλά ο κόσμος διψάει και θέλει να δει. Είναι απενοχοποιημένοι οι θεατές εκεί πολύ και αυτό που ζουν το μοιράζονται μαζί σου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανάπηρο σώμα που αντιστέκεται

Θέατρο / Το ανάπηρο σώμα που αντιστέκεται

Πώς διαβάζουμε σήμερα τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσί Oυίλιαμς; Στην παράσταση του Θεάτρου Τέχνης ο Antonio Latella προσφέρει μια «άλλη» Λόρα που ορθώνει το ανάστημά της ενάντια στο κυρίαρχο αφήγημα περί επαγγελματικής ανέλιξης, πλουτισμού και γαμήλιας ευτυχίας.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Παραστάσεις για κάθε γούστο που θα συγκινήσουν, θα διασκεδάσουν και θα προβληματίσουν

Θέατρο / Πού οφείλεται τόση δίψα για το θέατρο;

Το θέατρο εξακολουθεί να προκαλεί debates και ζωηρές συζητήσεις, παρά τις κρίσεις και τις οικονομικές περικοπές που έχει υποστεί, και φέτος ανεβαίνουν στην Αθήνα παραστάσεις για κάθε γούστο που θα συγκινήσουν, θα διασκεδάσουν και θα προβληματίσουν.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Κωνσταντίνου

Θέατρο / Ανδρέας Κωνσταντίνου: «Δεν μ' ενδιαφέρει τι υποστηρίζεις στο facebook, αλλά το πώς μιλάς σε έναν σερβιτόρο»

Ο ηθοποιός που έχει υποδυθεί τους πιο ετερόκλητους ήρωες και θα πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική μεταφορά της «Μεγάλης Χίμαιρας» αισθάνεται ότι επιλέγει την τηλεόραση για να ικανοποιήσει την επιθυμία του για κάτι πιο «χειροποίητο» στο θέατρο.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Ο Στρίντμπεργκ και η «Ορέστεια» προσγειώνονται στον κόσμο της Λένας Κιτσοπούλου

Θέατρο / Η Μαντώ, ο Αισχύλος και ο Στρίντμπεργκ προσγειώνονται στον κόσμο της Κιτσοπούλου

Στην πρόβα του νέου της έργου όλοι αναποδογυρίζουν, συντρίβονται, μοντάρονται, αλλάζουν μορφές και λένε λόγια άλλων και τραγούδια της καψούρας. Ποιος θα επικρατήσει στο τέλος;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Η εποχή μας δεν ανέχεται το λάθος»

Οι Αθηναίοι / «Η εποχή μας δεν ανέχεται το λάθος»

Η ηθοποιός Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου θυμάται τα χρόνια του Θεάτρου Τέχνης, το πείραμα και τις επιτυχίες του Χυτηρίου, περιγράφει τι σημαίνει γι' αυτή το θεατρικό σανίδι και συλλογίζεται πάνω στο πέρασμα του χρόνου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Θωμάς Μοσχόπουλος

Θέατρο / «Άρχισα να βρίσκω αληθινή χαρά σε πράγματα για τα οποία πριν γκρίνιαζα»

Έπειτα από μια δύσκολη περίοδο, ο Θωμάς Μοσχόπουλος ανεβάζει τον δικό του «Γκοντό». Έχει επιλέξει μόνο νέους ηθοποιούς για το έργο, θέλει να διερευνήσει την επίδρασή του στους εφήβους, πραγματοποιώντας ανοιχτές πρόβες. Στο μεταξύ, κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με την Αργυρώ Μποζώνη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι είναι για σένα το «Οξυγόνο»;

Θέατρο / Τι είναι για σένα το «Οξυγόνο»;

Ένα συναρπαστικό υβρίδιο θεάτρου, συναυλίας, πολιτικοκοινωνικού μανιφέστου και rave party, βασισμένο στο έργο του επικηρυγμένου στη Ρωσία δραματουργού Ιβάν Βιριπάγιεφ, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή και αποπειράται να δώσει απάντηση σε αυτό το υπαρξιακό ερώτημα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Υπάρχει το «για πάντα» σε μια σχέση;

The Review / Υπάρχει το «για πάντα» σε μια σχέση;

Ο Αλέξανδρος Διακοσάββας και ο δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου Γιώργος Βουδικλάρης μιλούν για την παράσταση «Ο Χορός των εραστών» της Στέγης, τα υπαρξιακά ερωτήματα που θέτει το κείμενο του Τιάγκο Ροντρίγκες και τη χαρά τού να ανακαλύπτεις το next best thing στην τέχνη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Φανί Αρντάν: «Σκυλάκι δεν είμαι, προτιμώ να παραμείνω λύκος»

Όπερα / Φανί Αρντάν: «Σκυλάκι δεν είμαι, προτιμώ να παραμείνω λύκος»

Πολυσχιδής και ανήσυχη, η Φανί Αρντάν δεν δίνει απλώς μια ωραία συνέντευξη αλλά ξαναζεί κομμάτια της ζωής και της καριέρας της, με αφορμή την όπερα «Αλέκο» του Σεργκέι Ραχμάνινοφ που σκηνοθετεί για την Εθνική Λυρική Σκηνή.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «Κυανιούχο Κάλιο» είναι μια παράσταση για το ταμπού των αμβλώσεων 

Θέατρο / «Κυανιούχο Κάλιο»: Μια παράσταση για το ταμπού των αμβλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Όχι μόνο σε ανελεύθερα ή σκοταδιστικά καθεστώτα, αλλά και στον δημοκρατικό κόσμο, η συζήτηση για το δικαίωμα της γυναίκας σε ασφαλή και αξιοπρεπή ιατρική διακοπή κύησης παραμένει τρομακτικά επίκαιρη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ