Cookoomela: Τo πρώτο χορτοφαγικό σουβλατζίδικο βρίσκεται στην Αθήνα

Με κύριο υλικό το μανιτάρι, η κουζίνα του Cookoomela στηρίζεται στη μεσογειακή χορτοφαγική διατροφή.

The LiFO team, 27.5.2019 | 13:26

Αν γνωρίζεις τη στιχομυθία «τι είν' αυτό; - μανιτάρι μαγικό», τότε θα ξέρεις ότι το μανιτάρι είναι όντως ένας μαγικός μύκητας που στα κατάλληλα χέρια μπορεί να αποκτήσει γεύση που δεν φαντάζεσαι και να συναγωνιστεί επάξια πιάτα κρεατικών, κρατώντας ψηλά τη σημαία της χορτοφαγικής διατροφής.

 

Το Cookoomela είναι το πρώτο παγκοσμίως αυστηρά χορτοφαγικό σουβλατζίδικο που στηρίζει τα πιάτα του σε αυτό το υλικό, φροντίζοντας να τρέφει το σώμα στην κυριολεξία, αφού όλες οι παρασκευές είναι χειροποίητες και βασίζονται στις ολόφρεσκες πρώτες ύλες.

 

Με κύριο υλικό το μανιτάρι, η κουζίνα του Cookoomela στηρίζεται στη μεσογειακή χορτοφαγική διατροφή, προσφέροντας γεύσεις φτιαγμένες από ανθρώπους που αγαπούν τη χορτοφαγία και αποφάσισαν να την προσφέρουν ως επιλογή street food.

 

Cookoomela: Τo πρώτο χορτοφαγικό σουβλατζίδικο βρίσκεται στην Αθήνα
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Cookoomela: Τo πρώτο χορτοφαγικό σουβλατζίδικο βρίσκεται στην Αθήνα
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Μετά από εμπειρία 29 ετών στον χώρο της γαστρονομίας και με βασικό συστατικό τα επιλεγμένα υλικά από μικρούς παραγωγούς, οι δημιουργοί του ιδιαίτερου αυτού grill house μαγειρεύουν με αγάπη για να μοιραστούν μαζί μας αγαπημένες γεύσεις.

 

Η φιλοσοφία του Cookoomela ξεκινά από την αναζήτηση προμηθευτών που ακολουθούν οικολογικές πρακτικές και κάνουν πράξη τον σεβασμό στη φύση. Οι προτάσεις που θα βρεις περιλαμβάνουν γύρο μανιταριών σε 4 εκδοχές: red με σάλτσα ντομάτας, yellow με μουστάρδα, green με σάλτσα verde μυρωδικών και brown με χειροποίητη bbq sauce και vegan cheddar.

 

Cookoomela: Τo πρώτο χορτοφαγικό σουβλατζίδικο βρίσκεται στην Αθήνα
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Cookoomela: Τo πρώτο χορτοφαγικό σουβλατζίδικο βρίσκεται στην Αθήνα
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Στα must try βρίσκονται και τα σουτζουκάκια από φακή με σάλτσα ντομάτας και τυρί από αμύγδαλο. Και επειδή η αγάπη για το περιβάλλον και την αλυσίδα της φύσης είναι στάση ζωής, στο Cookoomela χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμες και βιοδιασπώμενες συσκευασίες, καθώς και καθαριστικά φιλικά προς το οικοσύστημα, χωρίς δοκιμαστικές εφαρμογές-πειράματα σε άλλα έμβια όντα.

 

Όσο για το όνομα, σημαίνει «άγριο μανιτάρι» στην τοπική διάλεκτο των ορεινών της Ηπείρου και της Θεσσαλίας και φέρνει λίγη από αυτή την αγνότητα στο κέντρο της Αθήνας.

 

Cookoomela: Τo πρώτο χορτοφαγικό σουβλατζίδικο βρίσκεται στην Αθήνα
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Cookoomela: Θεμιστοκλέους 43-45, Αθήνα, 211 1822343, FB: cookoomelagrill, Instagram: cookoomelagrill

Οδηγός Γεύσης