Με φρέσκα υλικά και γνώση στην Kuzina

Νέα πιάτα, παιχνιδιάρικη διάθεση, μενού σε προσιτή τιμή από τον νέο σεφ Άρη Τσανακλίδη.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 11.12.2013 | 20:25

Με φρέσκα υλικά και γνώση στην Kuzina

 

Ο Άρης Τσανακλίδης έχει κέφια! Μπαίνει δυνατά στην κουζίνα του εστιατορίου Kuzina και ετοιμάζει πιάτα που ακολουθούν την ελληνική μαγειρική παράδοση, αλλά με πινελιές που δίνουν τον νεωτεριστικό τόνο από τη διεθνή κουζίνα. Το μενού πατάει πάνω στα προϊόντα της εποχής και στα φρέσκα υλικά.

 

Άρης ΤσανακλίδηςΟ Άρης είναι ένας σεφ με παιχνιδιάρικη διάθεση, πράγμα που περνάει και στη μαγειρική του. Το καταλαβαίνεις από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον σολομό, που τον μαρινάρει σε miso –ένα από τα βασικά υλικά της ιαπωνικής κουζίνας– και τον παντρεύει με σάλτσα κολοκύθας (€17). Για τις κρύες μέρες του χειμώνα η σούπα με άγρια μανιτάρια και κάστανα, αρωματισμένη με μαύρη τρούφα (€6), είναι τόσο γήινη και η ευωδιά της σε ταξιδεύει στο δάσος μετά τη βροχή. Για πιο παραδοσιακή γευστική οικειότητα θα δοκιμάσεις την τραβηχτή πίτα Μάνης με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, μανιτάρια Πορτομπέλο και καπνιστό τυρί Βερμίου (€8).

 

Εκτός από τα καινούργια πιάτα του Kuzina, ο σεφ ετοίμασε και ένα μενού με προσιτή τιμή, ευθυγραμμισμένο με το πνεύμα των δύσκολων καιρών. Με 19 ευρώ μπορείς να φας σαλάτα ή ορεκτικό, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο και ένα ποτήρι κρασί, λευκό ή κόκκινο. Και όλα αυτά στη σκιά της Ακρόπολης.

 

Με φρέσκα υλικά και γνώση στην Kuzina