2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΝΔΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ "TUNJI MELA"

H Ελληνο - Ινδική εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης οργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Ινδικής Μουσικής «Τούντζι Μέλα» το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς και την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την συμμετοχή διάσημων δεξιοτεχνών του είδους.

LIFOTEAM 4.6.2011 | 00:00

 

H Ελληνο - Ινδική εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Διάδραση και με την υποστήριξη της Ινδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, οργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Ινδικής Μουσικής «Τούντζι Μέλα» το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς και την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την συμμετοχή διάσημων δεξιοτεχνών του είδους.

Μια ιδιαίτερη συνάντηση πολιτισμών, μια μυσταγωγία ήχων και ρυθμών, για δυο μοναδικές βραδιές στην Αθήνα, το «Τούνζι Μέλα» φέρνει κοντά μας την μαγεία της μακραίωνης Ινδικής μουσικής, η οποία μέσω της πνευματικής της σχέσης με τον διαλογισμό έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Ορισμένοι από τους σημαντικότερους Ινδούς μουσικούς εκπροσώπους των δύο κορυφαίων ειδών της παραδοσιακής ινδικής μουσικής, της Ντρούπαντ και της Καγιάλ θα μας μεταφέρουν στον πυρήνα του Ινδικού Πολιτισμού μέσω μιας μοναδικής εμπειρίας πνευματικής και συναισθηματικής αναγέννησης. Ανάμεσά τους ο  Ουντάι Μπαβαλκάρ, πασίγνωστος τραγουδιστής της Ντρούπαντ και ο Παντίντ Ραμκουμάρ Μίσρα, δεξιοτέχνης της τάμπλα και ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους εκπροσώπους της Καγιαλ  σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΟΤΕ04/06/2011 - 10/06/2011
ΠΟΥΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ - ΚΤΙΡΙΟ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Οδηγός Μουσικής