5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 5.6.2015 | 12:35

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
 

 

 

Και άλλες 4 για την Παρασκευή!

 

15ο Athens Technopolis Jazz Festival

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Στο 15ο Athens Technopolis Jazz Festival  την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 θα εμφανιστούν οι Orfeas Wärdig Tsoukalas Quartets από τη Σουηδία, Jeff Herr Corporation από το Λουξεμβούργο και Emil Viklický “Grand Moravia” Trio από την Τσεχία. Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στη σκηνή τους Gabriele Pezzoli Trio από την Ελβετία, Gorka Benitez & David Xirgu από την Ισπανία,  Duo Carlos Bica & Joao Paulo Esteves da Silva από την Πορτογαλία και Marjorie Barnes & Equinox από την Ιρλανδία και την Ολλανδία. Η αυλαία του 15ου Athens Technopolis Jazz Festival πέφτει την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, με τους Yoav’s Eshed Trio Millionaires από το Ισραήλ, Hijaz από το Βέλγιο και Mercan Dede Secret Tribe από την Τουρκία.

 

 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων [Πειραιώς 100, Γκάζι] Παρασκευή 5, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουνίου

 

Plissken Festival 2015

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

H πιο εντυπωσιακή εκδοχή του φεστιβάλ στο Κτήριο 56 του Ελληνικού Κόσμου, στις 5 και 6 Ιουνίου. To line up διαμορφώνεται ως εξής: 5 Ιουνίου: And You Will Know Us By The Trail of Dead, Afformance, Apanemic, Austra, Beardyman, Brodinski, Buke and Gase, Cairo Liberation Front, Clip!, Dalhous, Evian Christ, Gioumourtzina, Gonjasufi, Gus & Bonso, Happa, Iceage, Larry Tee, Livio & Roby, Metz, Mononome, Mudhoney, Oxia, Pharmakon, Ratking, Savages, Soul Clap, Squarepusher, Strand of Oaks, The Coathangers, The Horrors, The Twilight Sad, Tony Allen, Xylouris White.  6 ΙουνίουAcid Baby Jesus, AmateurBoyz, AME, Andy Stott, Ariel Pink, Bad Spencer, Cult of Youth, DELS, Electric Wizard, Fort Romeau, Gerd Janson, Jaakko Eino Kalevi, Liturgy, Mikal Cronin, Mogwai, Morgan Delt, Negros Tou Moria, Perfume Genius, Pharoahe Monch, Pow!, Sekuoia, Sleaford Mods, Steve Gunn, Tendts, Thee Oh Sees, Tiger & Woods, Verveine, Warm Graves, Waxahatchee, Werkha, Whomadewho, Woz.

 

 

Ελληνικός Κόσμος (Κτίριο 56) [Πειραιώς 254, Ταύρος] Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Ιουνίου με είσοδο 40-70 ευρώ.

 

 

 

Karma Violens

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Το Violens κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015 από την ελληνική GROWL Records κι αποτελεί ένα αμάλγαμα black, death και thrash επιρροών με αποτέλεσμα ένα cocktail ακραίου metal, σκοτεινής και υποχθόνιας διάθεσης. Έχουν σκοτεινή διάθεση με σκοπό να αφήσουν τη σφραγίδα τους στο εγχώριο ακραίο metal. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους μαζί με τους Judas Priest, Amon Amarth, Fear Factory, Arch Enemy, The Black Dahlia Murder, Heaven Shall Burn, Rotting Christ, Septic Flesh, The Ocean, και Darkest Hour μεταξύ άλλων, τους έχουν τροφοδοτήσει με την απαραίτητη συναυλιακή εμπειρία.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Παρασκευή 5 Ιουνίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

 

 

Hope is the thing with feathers

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Η πρωτοποριακή συνθέτρια Λένα Πλάτωνος μελοποιεί και παρουσιάζει Emily Dickinson και Κώστα Καρυωτάκη στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.  Στο πρώτο μέρος, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, η Λένα Πλάτωνος θα παρουσιάσει ζωντανά τον κύκλο αγγλόφωνων τραγουδιών Hope is the thing with feathers, σε ποίηση της μεγάλης Αμερικανίδας ποιήτριας του 19ου αιώνα Emily Dickinson, η οποία στην ποίησή της αναδεικνύει με μοναδικό και ελλειπτικό τρόπο τη σχέση του ανθρώπου με τον έρωτα και το θάνατο. Τους στίχους στα ελληνικά θα απαγγείλει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Τραγουδούν η Αθηνά Ρούτση και η Sissi Rada. Ενορχήστρωση: Λένα Πλάτωνος – Στέργιος Τσιρλιάγκος. Στο δεύτερο μέρος, θα παρουσιαστεί το πιο οριακό έργο της Λένας Πλάτωνος, ο κύκλος τραγουδιών Καρυωτάκης - 13 τραγούδια, τα οποία θα αποδώσει η Σαβίνα Γιαννάτου, με την ενορχηστρωτική επιμέλεια του Θόδωρου Κοτεπάνου.

 

 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών [Λεωφ. Συγγρού 107-109] Παρασκευή 5 Ιουνίου με είσοδο 5-28 ευρώ.

 

 

Bad Treat w/ Restless Ocean + Violent Cartoons

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Bad Treat, οι Restless Ocean και οι Violent Cartoons συναντώνται στην σκηνή του six d.o.g.s για μία δυνατή rock συναυλία. Οι Bad Treat είναι ένα power trio με ξεκάθαρες hard n' blues επιρροές. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2012. Οι Restless Ocean σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2014. Επηρεασμένη από παλιά μεγάλα αλλά και σύγχρονα συγκροτήματα, η μουσική τους είναι ένα εναλλακτικό μείγμα rock, garage, blues και punk των '70s.Τέλος, οι Violent Cartoons είναι ένα rock trio (κιθάρα, μπάσο, τύμπανα) απο την Αθήνα. Στην μουσική τους συνδυάζουν στοιχεία progressive, funk και ψυχεδελικά στοιχεία με την ένταση που ωφείλει να έχει ένα καλό rock συγκρότημα. Σχηματίστηκαν το 2011.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 6 Ιουνίου

 

 

Dokken

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Αμερικανοί Dokken επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια για δύο εμφανίσεις. Power metal στα καλύτερα του.

 

 

Κύτταρο [Ηπείρου 48 και Αχαρνών], Κυριακή 7 Ιουνίου με είσοδο 20-28 ευρώ.

 

 

Goatsnake

 

 

Από τις στάχτες των θρυλικών The Obsessed του Scott "Wino" Weinrich και συγκεκριμένα έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του κύκνειου άσματος τους “The Church Within”, οι Guy Pinhas και Greg Rogers, μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα, αποφασίζουν να φορμάρουν μία νέα μπάντα ικανή να δονήσει τον heavy/doom πλανήτη με έδρα το Los Angeles και τι καλύτερη επιλογή από τον Greg Anderson των Thorr's Hammer στη κιθάρα o οποίος είχε μόλις μετακομίσει από το Seattle και τον τραγουδιστή Pete Stahl, γνωστός από την punk/hardcore θητεία του πίσω στα 80’s με τους Scream και αργότερα μέσα στα 90’s με το ψυχεδελικό rock των earthlings και Wool. Μαζί τους οι Omega Monolith.

 

 

An Club [Σολωμού 13-15], Κυριακή 7 Ιουνίου με είσοδο 17-23 ευρώ.