6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 3.4.2015 | 17:14

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και άλλες 5 για την Παρασκευή!

 

Monsieur Minimal: “High Times” Full Band Project

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ο Monsieur Minimal παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ "High Times" με full band σύνθεση Με 3 άλμπουμ ήδη στις αποσκευές του, άριστες κριτικές και live εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συμμετοχή σε μουσικές συλλογές του εξωτερικού και μεγάλη παρουσία σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές playlist, ο Μοnsieur Minimal έχει κερδίσει επάξια τα τελευταία χρόνια μουσική αναγνώριση και τον τίτλο του «indie-pop esthete».

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Παρασκευή 3 Απριλίου με είσοδο 6 ευρώ.

 

Theodore

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά με τον 23χρονο πολυοργανίστα και συνθέτη Theodore, ο οποίος θα εμφανιστεί με το πολυμελές σχήμα του παρουσιάζοντας το νέο του άλμπουμ,"Ιt is but it's not". Πρόκειται για έναν δίσκο με ψυχεδελικό rock και ambient pop ηχόχρωμα, distorted ξεσπάσματα, ηλεκτρονικούς πειραματισμούς και μια επική διάσταση που χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχή μουσικών κλασικής ορχήστρας. Την παραγωγή του άλμπουμ υπογράφει ο διεθνούς φήμης παραγωγός Ken Τhomas (Sigur Ros, Yann Tiersen, Daughter), ενώ όλες οι ενορχηστρώσεις έχουν γίνει από τον ίδιο τον Theodore βασισμένες σε μια ρομαντική και κλασικιστική διάθεση.

 

 

Gazarte [Βουτάδων 32-34, Γκάζι] Παρασκευή 3 Απριλίου με είσοδο 7-21 ευρώ.

 

Inconsistencies

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ζωντανή παρουσίαση του νέου EP των Inconsistencies. Το show θα ζεστάνουν με DJ set οι Black Athena μέσα από τους funk, soul, floating beats, abstract hip hop ρυθμούς τους. Οι Inconsistencies δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2014, ως το προσωπικό project του Ηλία Μπόγδανου όταν το single Sailed Away κυκλοφόρησε και οι πρώτες εμφανίσεις του σχήματος ξεκίνησαν. Το κομμάτι έλαβε συμμετοχή στον διαγωνισμό της Red Bull, Bedroom Jam, τον οποίο και κέρδισε.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Παρασκευή 3 Απριλίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

 

Spectres w/ Victory Collapse

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Σχηματίστηκαν περίπου 4 χρόνια πριν στο North Devon και οι ίδιοι περιγράφοντας τον ήχο τους παραδέχονται απλά «We are loud». Παθιάζονται με τις ιστορίες φαντασμάτων, τους αρέσει να παίζουν σκοτεινή μουσική και έτσι προκύπτει και το όνομά τους – ως μικρός φόρος τιμής και στον Phil Spector. Μαζί τους,  οι Victory Collapse, μια αθηναϊκή μπάντα με αστικό ήχο που χαρακτηρίζεται ως ένα κολάζ επαναλαμβανόμενων στριφνών ρυθμών και ήχων με νεοκυματικές και ψυχεδελικές καταβολές.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 4 Απριλίου με είσοδο 11-14 ευρώ.

 

 

Sight Unseen, Lee Ranaldo & Leah Singer

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

To Velvet Room και το Ρομάντσο παρουσιάζουν το Sight Unseen, ένα μοναδικό ηλεκτρικό live του Lee Ranaldo, ιδρυτικού μέλους των Sonic Youth, με video projections από την Leah Singer. Ο θόρυβος των Sonic Youth συναντάει την pop art. Η Leah Singer και ο Lee Ranaldo δουλεύουν μαζί από το 1991, συνδυάζοντας φιλμ και μουσική σε ζωντανές εμφανίσεις. Οι περφόρμανς που παρουσιάζουν, διερευνούν την αλληλεπίδραση ήχου και εικόνας, αφήνοντας περιθώριο στο τυχαίο. Αντλούν το υλικό τους από την καθημερινότητα, ενώ το αποτέλεσμα δίνει χώρο για μια προσωπική ερμηνεία της εμπειρίας των live τους.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 4 Απριλίου με είσοδο 12 ευρώ.

 

 

Active Member

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Oι Active Member σχεδόν 23 χρόνια, από το ξεκίνημά τους, δε χάσανε απ' τα μάτια τ' όνειρο, την ουσία και την επαφή με το κοινό τους με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα, παρά τα λόγια. 18ος δίσκος ο τελευταίος τους, με τίτλο «Cosmos Alivas", συμμετοχή σε δεκάδες άλλα μουσικά project, μουσική για ταινίες, ντοκιμαντέρ, θέατρο, βιβλία, ποιήματα κ.α. Η συναυλία αυτή στον "Ελληνικό Κόσμο" θα είναι η πρώτη από μια τελευταία σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα κι αλλού που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο αυτής της χρονιάς, και θα κλείσει έτσι ουσιαστικά μια πορεία τόσων χρόνων στην ελληνική δισκογραφία, και στην μουσική γενικότερα.

 

 

Ελληνικός Κόσμος (Κτίριο 56) [Πειραιώς 254, Ταύρος] Σάββατο 4 Απριλίου με είσοδο 10-12 ευρώ.

 

Surf-Art festival v2

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Μια μεγάλη γιορτή για το surf με έκθεση και συμμετοχές από μπάντες όπως οι Imitate your Mother,  Moan,  Dirty Fuse,  Friend of Gods, Social end Products, Dark Rags, Supersoul, The Kookies, Bazooka, Mykites, Kapa raw,  B__d B_d , Flipstar , The Bali'Haian, κ.α. Για surfers και μη.

 

 

Βυρσοδεψείο [Ορφεός 174, Βοτανικός] Παρασκευή και Σάββατο 3 και 4 Απριλίου με είσοδο 4 ευρώ μετα τις 7μ.μ.

 

'Electric Nights' Festival 2015

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

H Medea Electronique σε συνεργασία με το ΒOOZE, διοργανώνει για τρίτη φορά το 27ωρο φεστιβάλ πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής “Electric Nights”. Σε αυτό το μοναδικό δρώμενο, παράγει με ισχυρή δημιουργική ενέργεια ένα ασταμάτητο πρόγραμμα καινοτόμου και συμμετοχικού, cross-media, αυτοσχεδιασμού. Τακτικοί καλεσμένοι της Medea Electronique από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ασχολούνται με την πειραματική ηλεκτρονική μουσική, τον θόρυβο, τις DIY μουσικές δραστηριότητες και την avant garde, συμπράττουν επί σκηνής, σε performances ηλεκτρονικής μουσικής.  27 καλλιτέχνες για 27 ώρες. Ασταμάτητα για 27 ώρες, γιατί με το πέρασμα του χρόνου η αντίληψη στον ήχο αλλάζει δραστικά, προσφέροντας έτσι μια ιδιαίτερη εμπειρία στον ακροατή. 

 



Booze Cooperativa [Κολοκοτρώνη 57] Παρασκευή και Σάββατο 3 και 4 Απριλίου με είσοδο 8 ευρώ

 

Dead Gum w/ Bill Anagnos

 



O Παναγιώτης Σπούλος (Wham Jah, Reverse Mouth) ως Dead Gum χρησιμοποιεί κυρίως την κιθάρα και την φωνή μέσα από μερικά εφέ για την δημιουργία στιγμιαίων συνθέσεων, ψυχεδελικών κολάζ και άμεσων 'γυμνών' ξεσπασμάτων. Άλλοτε αυτοσχεδιαστική, άλλοτε προετοιμασμένη μα πλήρως ψυχογραφική, η μουσική έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και lo-fi υφή, φλερτάροντας με το punk, την bedroom pop και τον αναλογικό θόρυβο. Το 2014 βρίσκει τον Dead Gum να κυκλοφορεί το ντεμπούτο του studio album με τίτλο «Gainer» σε συμπαραγωγή με τον Χάρη Ζουρελίδη. Ο Bill Anagnos επιστρέφει στην γενέτειρα του υστερα από πολύχρονη απουσία, έχοντας όμως κατακτήσει μια λαμπρή καριέρα ως stund driver σε κινηματογραφικές ταινίες.

 

 

Boiler [Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι] Κυριακή 5 Απριλίου με οικονομική συνεισφορά 3 ευρώ.