7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 9.1.2015 | 11:02

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και άλλες 2 για την Παρασκευή!

 

Tiger Lillies Rime of the Ancient Mariner

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ένα ακυβέρνητο πλοίο με νεκροζώντανο πλήρωμα. Πάγοι της Αρκτικής και φλογισμένοι τροπικοί. Γοργόνες, μέδουσες και αλλόκοτα θαλάσσια τέρατα. Κι ένας καταραμένος ναυτικός, που γύρισε από την κόλαση για να αφηγηθεί την ιστορία του. Μέσα από 25 καινούργια τραγούδια, οι Tiger Lillies αφηγούνται την εφιαλτική περιπλάνηση ενός ναυτικού, ο οποίος παραδέρνει καταραμένος σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ώσπου στο τέλος, μετανοημένος και σοφότερος, φτάνει στη λύτρωση.

 

 

Badminton [Πάρκο Στρατού, Ζωγράφου] Παρασκευή 9 έως Κυριακή 11 Ιανουαρίου με είσοδο 12-26 ευρώ.

 

 

At the Gates, Slaughtering Reality

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Το συγκρότημα που όρισε το "μελωδικό death metal εμφανίζεται στην Αθήνα. Mε το "Slaughter Of The Soul", έβαλε στο χάρτη αυτό που ονομάζουμε "ήχο του Gothenburg" ενώ είναι ένα και από τα πρώτα σχήματα που μπόρεσαν να συνδυάσουν την μελωδία με το death metal. Τους ανοίγουν οι Cerebrum και Endsight.

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Παρασκευή 9 Ιανουαρίου  με είσοδο 20-25 ευρώ.

 

 

Ρόδες United

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Ροδες United ζωντανοί στο Κύτταρο. Η πρώτη τους εμφάνιση μετά την αλλαγή του χρόνου ενώ τον Απρίλη που έρχεται θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο 'Internet'.

 

 

 Κύτταρο [Ηπείρου 48 και Αχαρνών], Σάββατο 10 Ιανουαρίου με είσοδο 10 ευρώ

 

 

Μιθριδάτης & Σέξπυρ

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ο Μιθριδάτης και ο Σέξπυρ, επιστρέφουν για τον "τρίτο γύρο", εγκαινιάζοντας το 2015. Ένα Hip Hop Live Show, με τον Μιθριδάτη να ερμηνεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και το γνωστό ρεπερτόριο των Ημισκουμπρίων. Στο πλευρό του Μιθριδάτη, ο Σέξπυρ με το γνωστό εξεζητημένο στυλ και την σκηνική παρουσία του, να παρασύρει το κοινό στο χείλος του πανικού. Μαζί με το φαντασμαγορικό δίδυμο, την σκηνή θα μοιραστεί ο δεξιοτέχνης Hip Hop DJ, QB MIX.

 

 

Κοο Κοο [Ιάκχου 17, Γκάζι] Σάββατο 10 Ιανουαρίου με είσοδο 6 ευρώ

 

Μechanimal & Bad Spencer Vs.Norwegian Black Metal Disco

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Γεννημένοι μέσα στο φορτισμένο κλίμα των ταραχών που συγκλόνισαν το κέντρο της Αθήνας το 2011, οι Mechanimal είναι ένα μουσικό σχήμα που εμπνεύστηκε ο Γιάννης Παπαϊωάννου, πρωτοπόρος της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής με το φωτογράφο Freddie F. O Dj Bad Spencer είναι ιδρυτικό μέλος και resident dj του Αθηναϊκού mobile party Yes it does!!Sure it does!! και επιπλέον τα τελευταία χρόνια έχει εμφανισθεί σε πολλά μπαρ, κλαμπ και πάρτι εντός και εκτός Αθηνών προσπαθώντας να βάζει μουσική που κάνει τους ανθρώπους να χορεύουν.

 

 

Kitty Cat [Σταδίου 7, εντός στοάς] Σάββατο 10 Ιανουαρίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

 

Prins Obi

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ένα χρόνο μετά το ψηφιακό EP "Love Songs for Instant Success", κυκλοφορεί το πρώτο ολοκληρωμένο solo album του Prins Obi (Baby Guru) με τίτλο "Notions". Το Notions είναι ένα προσωπικό ημερολόγιο "πεποιθήσεων", αισθήσεων και παραισθήσεων, μετουσιωμένων σε 11 κομμάτια, μερικά πρόσφατα και μερικά γραμμένα μέχρι και 10 χρόνια πριν. Αποτελεί ένα αμάλγαμα κλασικής ποπ τραγουδοποιϊας και ηλεκτρονικής μουσικής (με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση του Moog synthesizer) ενώ φέρει ψυχεδελικές περικοκλάδες και ένα άρωμα από αρχές 60's-τέλη 70's.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 10 Ιανουαρίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

 

4 πιάνα και 4 βιρτουόζοι επί σκηνής

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Μια κορυφαία βραδιά αποκλειστικά για τον βασιλιά των οργάνων. Αγαπημένες μελωδίες μεταγραμμένες για τέσσερα πιάνα αλλά και αυθεντικές συνθέσεις για δύο πιάνα ή τέσσερα χέρια εγκαινιάζουν τη νέα χρονιά για τον ιδιαίτερα επιτυχημένο Κύκλο Μεγάλοι Ερμηνευτές. Τέσσερις ερμηνευτές διεθνούς ακτινοβολίας, ο Γιάννης Βακαρέλης, ο Κυπριανός Κατσαρής, η Φερχάν Εντέρ και η Ελέν Μερσιέ θα παρουσιάσουν έργα Βάγκνερ, Βιβάλντι, Πουλένκ, Μπιζέ, Λιστ, Ραχμάνινοφ, Ραβέλ και Θεοδωράκη.

 

 

Μέγαρο Μουσικής Αθήνων [Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον] Σάββατο 10 Ιανουαρίου με είσοδο 14-50 ευρώ

 

 

Mind Departure & The Sieves

 

7 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

 Οι Mind Departure είναι ένα αγγλόφωνο alternative rock συγκρότημα από την Αθήνα και δημιουργήθηκαν το 2009 από τον Χρήστο (κιθάρα) και τον Κριστιάν (μπάσο). Ο Δημήτρης (φωνητικά) και ο Νίκος (drums) μπήκαν στην μπάντα αργότερα, το 2011.  Η μουσική αφετηρία για τους The Sieves ξεκίνησε στις αρχές του 2014, γυρνώντας από το Λονδίνο και γράφοντας καινούργιο υλικό. Η μπάντα δραστηριοποιείται μουσικά στην Αθήνα και πρόσφατα ξεκίνησαν διαδικτυακά το release των καινούργιων κομματιών τους και τις live εμφανίσεις τους.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Κυριακή 11 Ιανουαρίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

Carte Postale

 

 

Οι Carte Postale είναι μια πολυμελής μπάντα επηρεασμένη από ρομαντικές νέο φολκ-ροκ μελωδίες βασισμένες σε κινηματογραφικά μοτίβα, ρυθμικές εξάρσεις, γαλλικά βαλς και νοσταλγική διάθεση που όλα αυτά οι ίδιοι θέλουν να τα αποκαλούν ρετρό ποπ. Η μουσική τους είναι βασισμένη στο πιάνο, ακορντεόν, τρομπέτα, κοντραμπάσο-μπάσο, τύμπανα, γιουκαλίλι και στους έντονα νοσταλγικούς αγγλόφωνους στίχους. Μαζί τους, στην αρχή της βραδιάς θα βρίσκονται και οι Pop Eye . Οι Pop Eye παίζουν με τα pop ιδιώματα (indie pop, electropop, electronica, dance e.t.c.) και παρουσιάζουν τη δική τους ηλιόλουστη pop.

 

 

Casa Bostani [Λεωφ. Αλεξάνδρας 34, Πεδίον του Άρεως] Κυριακή 11 Ιανουαρίου με είσοδο 5 ευρώ.