Agathe Jazz Quartet

Τζαζ βραδιά με την Γαλλο-Βραζιλιάνα Agathe Iracema και την μπάντα της.

LIFOTEAM 12.10.2018 | 00:00

Η εντυπωσιακή Agathe Iracema έχει Γαλλο-Βραζιλιάνικη ρίζα αφού γεννήθηκε το 1990 στο Παρίσι, από πατέρα Βραζιλιάνο (τον περίφημο μπασίστα Reubens Santana) και Γαλλίδα μητέρα. Από την jazz μέχρι το tapdance ή την Βραζιλιάνικη μουσική, η πολυτάλαντη νεαρή έδειχνε από μικρό παιδί, τι μπορεί να κάνει.

 

Σε ηλικία μόλις 14 ετών την ανέλαβε η θρυλική τραγουδίστρια Sheila Jordan και την επηρέασε αποφασιστικά στην εν γένει πορεία της στην jazz. Τον πρώτο προσωπικό της δίσκο τον έκανε σε ηλικία μόνο 17 ετών με τίτλο "I'm glad there's you". Ακολούθησαν τα υπέροχα άλμπουμ "Believe in romance", "I got rhythm" και το σπουδαίο "Feeling Alive" με standards και original δικά της κομμάτια, στο οποίο παίζει και ο μεγάλος τρομπονίστας Fred Wesley με τον τρομπετίστα Nicolas Folmer. Η πρώτη της βράβευση ήρθε μόλις στα 19 της χρόνια κερδίζοντας το βραβείο κοινού σε μεγάλο διεθνές Φεστιβάλ.

 

Από το 2011 έχει δημιουργήσει με τον ντράμερ Tiss Rodriguez και τον πατέρα της, την Agathe Iracema Brazilian Music Band, αφιερωμένη στην τεράστια μουσική παράδοση της Βραζιλίας, ενώ ηχογράφησε και άλμπουμ με τον ίδιο τίτλο. Με αυτά τα δύο μουσικά σχήματα συνεχίζει να περιοδεύει τον κόσμο μέχρι σήμερα.

ΠΟΤΕ12/10/2018 - 16/10/2018
ΠΟΥHALF NOTE JAZZ CLUB
Οδηγός Μουσικής