Απογεύματα στο φουαγέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κύκλος φιλοξενούμενου συνθέτη Τρίο για πιάνο Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου
Απογεύματα στο φουαγέ, Κύκλος φιλοξενούμενου συνθέτη.
Τρίο για πιάνο Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου 2013 Φουαγέ Θεάτρου Ολύμπια - Ακαδημίας 59-61, Αθήνα Ώρα έναρξης 18.00 / Είσοδος ελεύθερη
Αναδρομές ΙΙΙ (1978) Έργο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο του Δημήτρη Δραγατάκη [1914-2001]
Τρίο με πιάνο αρ. 2 σε μι ύφεση μείζονα, D 929 (έργο 100) του Φραντς Σούμπερτ [1797-1828] Σολίστ: Σέρτζιου Ναστάσα, βιολί Άγγελος Λιακάκης, βιολοντσέλο Τίτος Γουβέλης, πιάνο
Τρεις από τους διαπρεπέστερους σολίστες της νεότερης γενιάς καλλιτεχνών, οι Σέρτζιου Ναστάσα στο βιολί, ο Άγγελος Λιακάκης στο βιολοντσέλο και ο Τίτος Γουβέλης στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν δύο δεξιοτεχνικά μουσικά έργα.
Οι Αναδρομές ΙΙΙ του Δημήτρη Δραγατάκη εκκινούν ένα μικρό, αλλά σημαντικό επετειακό αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους -όσο και πρωτοπόρους συνθέτες της ελληνικής μουσικής του 20ου αιώνα- στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου φιλοξενούμενου συνθέτη των εκδηλώσεων των κυριακάτικων συναυλιών του φουαγέ, με την αφορμή της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη γέννηση του, το 2014.
Επόμενες εκδηλώσεις Δεκεμβρίου 2013
Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013 Αφιέρωμα στον Βέρντι [ΚΟ] Ένα αφιέρωμα στον οπερατικό Βέρντι με άριες και ντουέττι από γνωστές όπερες του συνθέτη. Συμμετέχουν: Φύλλη Γεωργιάδου, Βικτώρια Μαϊφάτοβα, Ζαχαρίας Τσούμος, Νίκος Συρόπουλος, Γιώργος Ματθαιακάκης.
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013 Η κυρία του σεληνόφωτος (1977) - Γιώργος Σισιλιάνος [ΚΟ] Η μονόπρακτη αυτή όπερα ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες της ελληνικής μουσικής πρωτοπορίας, του Γιώργου Σισιλιάνου (1920-2005), βασίζεται στο γνωστό σκηνικό ποίημα του Γιάννη Ρίτσου Η σονάτα του σεληνόφωτος. Είναι γραμμένη για μεσόφωνο και μικρό ενόργανο σύνολο. Σκηνοθεσία: Ηλίας Κουντής. Συμμετέχουν: η ηθοποιός Ρένη Πιττακή, η μεσόφωνος Μαρία Μαρκέτου. Στον ρόλο του Νέου, ο Άρης Παπαδόπουλος. Φωνή αφηγητή, Hλίας Κουντής.
Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013 Η Ριρίκα μας (1930) - Στάθης Μάστορας [ΚΟΠ] Από τη δημοφιλέστατη στην εποχή της οπερέτα του Κερκυραίου συνθέτη Στάθη Μάστορα (1893-1943) είναι σήμερα γνωστό μόνο ένα τραγούδι. Ωστόσο, συνολικά το έργο ανήκει στα πιο γοητευτικά (σε λιμπρέτο Γιάννη Πρινέα), με μουσικοθεατρική δύναμη, διακριτική κοινωνική κριτική και σπαρταριστούς χαρακτήρες. Ο συνθέτης του, που εκτελέστηκε στην Κρήτη από τους Γερμανούς κατά τη σφαγή της Βιάννου το 1943, υπήρξε ένας από τους άδικα ξεχασμένους πρωταγωνιστές της δεύτερης γενιάς συνθετών της ελληνικής οπερέτας.
*****