Magenta Flaws: Trip-hop επιρροές και οld-school αισθητική από ένα συγκρότημα «ελαττωματικό»

Μια σύντομη συζήτηση με τους Magenta Flaws λίγο πριν την συναυλία τους στο 6 d.o.g.s.

The LiFO team, 7.3.2018 | 12:12

-Μιλήστε μου λίγο για την «εμμονή» σας με τη magenta.

Αυτή η «εμμονή» όπως την αποκαλείς –και ίσως να έχεις και δίκιο– ξεκίνησε όπως όλα, λίγο τυχαία. Ένας από εμάς είχε χρησιμοποιήσει αυτή την απόχρωση σε ένα σχέδιό του, ένας άλλος επέλεξε να την τοποθετήσει μπροστά από το «flaws» (θεωρώντας πως τα «ελαττώματά» μας είναι αυτά που μας καθορίζουν) και κάπως έτσι συνδεθήκαμε για πάντα μαζί της.

 

Ήταν κάτι που έγινε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, ωστόσο πρόκειται για μια απόχρωση που ισορροπεί και ακροβατεί ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι. Το ίδιο πιστεύουμε πως κάνει και η μουσική μας.

 

-Πώς δημιουργήθηκε το συγκρότημα.

Η πρώτη συνάντηση των Μagenta Flaws έγινε πριν από μία δεκαετία σε ένα σπιτικό σαλόνι, με μια ηλεκτρική κιθάρα, έναν υπολογιστή με Fruity Loops, ένα αρμόνιο κι ένα μικρόφωνο. Η πρώτη αυτή σύνδεση γέννησε το πρότζεκτ που ονομάσαμε «Landscape» και από κει και πέρα όλα κυλήσανε σαν να γνωρίζαμε ότι έπρεπε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε μαζί.

 

 

 

Κάπου στην πορεία, τα μέλη από 3 έγιναν 5 και ενώ σήμερα ο εξοπλισμός μας περιλαμβάνει κονσόλες, monitors, laptop, keyboards, controllers, κιθάρες, μπάσα, ενισχυτές, ντράμς, μικρόφωνα, πολλά συνθεσάιζερ και πάρα πολλά πεταλάκια και εφέ, η αντίληψή μας γι’ αυτό που κάνουμε παραμένει ίδια. Συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε με ήχους μέσα στη ζεστασιά ενός σπιτικού σαλονιού.

 

-Τι θα ακούσουμε στο six d.o.g.s;

Πριν από το «Corridor», το οποίο αποτελεί το ντεμπούτο άλμπουμ μας, υπήρξε μια μακρά περίοδος κατά την οποία δεν είχαμε κάποιο σκοπό σε αυτό που κάναμε. Μαζευόμασταν με καφέ και τσιγάρα και συνθέταμε βασιζόμενοι στην ελευθερία που έδινε η απουσία μιας συγκεκριμένης δομής. Αυτή ήταν ας πούμε η «παιδική ηλικία» των Μagenta Flaws και το live στο six d.o.g.s είναι μια πρώτη προσπάθεια να τη συμπεριλάβουμε πιο έντονα σε αυτό που είμαστε τώρα.

 

Το «Corridor» θα αποτελεί, φυσικά, τον κύριο πυλώνα του live μαζί με κάποιες νέες συνθέσεις από το επόμενο άλμπουμ μας, όμως ο σκοπός μας είναι να αφεθούμε λίγο και σ’ εκείνη την ελευθερία, είτε ανασυνθέτοντας κάποια κομμάτια του «Corridor» είτε προχωρώντας σε live αυτοσχεδιασμούς.

 

-Για ποια ταινία θα ήταν καλό σάουντρακ η μουσική σας;

Δύσκολη ερώτηση και μάλλον δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση. Πάντοτε πιστεύαμε πως η μουσική μας είναι αρκετά cinematic και θα μπορούσε να αποτελέσει σάουντρακ για πολλές ταινίες. Περισσότερο ίσως για όσες αναδεικνύουν ένα πιο urban ή street περιεχόμενο, αλλά θα μπορούσε να είναι και «χαλί» σε documentary films. Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που θα θέλαμε να δοκιμάσουμε στο μέλλον.

 

Magenta Flaws: Trip-hop επιρροές και οld-school αισθητική από ένα συγκρότημα «ελαττωματικό»
Πάντοτε πιστεύαμε πως η μουσική μας είναι αρκετά cinematic και θα μπορούσε να αποτελέσει σάουντρακ για πολλές ταινίες.

 

-Πως είναι το άλμπουμ που ετοιμάζετε;

Μετά το «Corridor», το οποίο αποτελεί κυρίως ένα κράμα από trip-hop και alternative rock, φαίνεται πως θέλουμε να δώσουμε περισσότερο χώρο στην «ηλεκτρονική» μας πλευρά. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καθορίσει ποτέ εκ των προτέρων τι ακριβώς θα κάνουμε, βασιζόμαστε πολύ στη συλλογική σύνθεση και αφήνουμε εκείνη να «αποφασίσει» πώς θα προχωρήσουμε.

 

Βρισκόμαστε όμως σε μια χρονική στιγμή που αγγίζουμε τα πλήκτρα των συνθεσάιζερ περισσότερο από ποτέ. Ελπίζουμε να φτιάξουμε ένα άλμπουμ που θα ικανοποιεί τα συναισθήματα που νιώθουμε και αυτά που θέλουμε να μεταδώσουμε.

 

-Τι σας γοητεύει στα ’90s;

Κατά κάποιον τρόπο, έχουμε συνδεθεί με αυτήν τη δεκαετία αφενός επειδή είμαστε παιδιά εκείνης της εποχής και αφετέρου επειδή η μουσική μας κουβαλάει αρκετές ’90s επιρροές. Όμως δεν μένουμε προσκολλημένοι σε αυτή, όπως και σε καμία δεκαετία. Όλες έχουν να προσφέρουν και απ’ όλες έχουμε δεχτεί κάτι.

 

Αν έπρεπε να ανασύρουμε αναμνήσεις από τη συγκεκριμένη δεκαετία, αυτές θα ήταν πολλές: το MTV στο οποίο τότε έπαιζε βιντεοκλίπ Cure και Pink Floyd, Massive Attack, Portishead, Snap και Klf, την έλευση της techno και τη φωσφορίζουσα psychedelic trance, τον μαγνητισμό της trip-hop, την αρχική ελπίδα της brit pop, τα ακαθόριστα κουρέματα, τις Dοc Martens και τα jordanάκια, τις «μπανάνες» στη μέση, τα κίτρινα μποτάκια, το αγνό clubbing, τον ήχο της κλήσης του modem και μια καθημερινότητα χωρίς κινητά τηλέφωνα και social media.

 

-Ποιων συγκροτημάτων τις αφίσες είχατε στους τοίχους σας τη δεκαετία του ’90;

Massive Attack, Prodigy, Rage Against The Machine, Enigma, Smashing Pumpkins, Plastikman, Pearl Jam, Nirvana, DefLepard, BasicChannel, Public Enemy, UNKLE.

 

Info: 10/3, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισιτήριο: 5 ευρώ

Οδηγός Μουσικής