New York Gypsy All Stars

Η πολυπολισισμική μπάντα κάνει μία στάση στο Gazarte για να μεταδώσει το πνεύμα της Balkan σε ένα πάρτι που σηματοδοτεί το ξεκίνημα των γιορτών.

LIFOTEAM 23.12.2013 | 00:00

Αν θα μπορούσες να φανταστείς ένα τραγούδι να κοιμάται κάπου στα Βαλκάνια, μέσα στην ατμόσφαιρα των ελληνικών παραδοσιακών ήχων, τους ανατολίτικους αμανέδες της Κωνσταντινούπολης, αλλά και τη Balkan αισθητική που δεν θα μπορούσε παρά να δίνει το δικό της αέρα στις μελωδικές γραμμές του. Αν παράλληλα ήξερες πως το τραγούδι αυτό πιθανότατα να ξυπνήσει σε κάποιο στούντιο ή μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης, νιώθοντας πως εκεί είναι το σπίτι και η οικογένειά του. Τότε είναι που σιγουρεύεσαι πως οι New York Gypsy All Stars έχουν βάλει το χέρι τους για να πραγματοποιηθεί με κάποιο τρόπο αυτό το υποθετικό ταξίδι.

Οι New York Gypsy All Stars είναι ίσως η επιτομή της ελευθερίας τόσο στις ενορχηστρωτικές επιλογές, όσο και στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τη μουσική τους στις live εμφανίσεις. Διασκευάζουν παραδοσιακά τραγούδια πολιτισμών της Ανατολής, αντιμετωπίζοντάς τα με έναν πιο αρμονικό αλλά και ελεύθερο τρόπο. Πρόκειται για μία σειρά μουσικών αυτοσχεδιασμών που ξεκινούν από την Gypsy Jazz, περνούν μέσα από το φίλτρο των N.Y.G.A.S, δέχονται electro-funk πινελιές και καταλήγουν σε ένα πολυδιάσταστο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που διατηρεί τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία από το μωσαικό των πολιτισμών που επισκέπτηκαν οι νομάδες μουσικοί στα ταξίδια τους.

Ο Ismail Lumanovski, ο Tamer Pinarbasi, ο Jason Lindner, ο Engin Kaan Gunaydin και ο δικός μας Παναγιώτης Ανδρέου αποτελούν πλέον ένα από τα πιο εναλλακτικά Balkan σχήματα παγκοσμίως. Στις 23 Δεκεμβρίου, οι πέντε μουσικοί και η πολυπολισισμική τους μπάντα, θα κάνουν μία στάση στο Gazarte για να μεταδώσουν το πνεύμα της Balkan σε ένα party που θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα των γιορτών.

ΠΟΤΕ23/12/2013 - 23/12/2013
ΠΟΥGAZARTE
Οδηγός Μουσικής