Νίκος Ξυδάκης / Γεωργία Νταγάκη - «Βρέχει στην Εθνική Οδό»

Μια νέα προσέγγιση του έργου του Νίκου Ξυδάκη "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς", έργο σταθμός στην ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ και θεωρείται πλέον κλασικό.

LIFOTEAM 14.9.2013 | 00:00

 

Ο Νίκος Ξυδάκης, ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης επιστρέφει στο Μέγαρο και στον υπέροχο κήπο του, για να παρουσιάσει μια νέα προσέγγιση του έργου του "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς", έργο σταθμό στην ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική αυτή συναυλία, το δικό τους χρώμα θα προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χρόνο, αλλά και κάποια που δεν έχουν παιχτεί ποτέ σε συναυλίες.

Στη σκηνή του κήπου θα βρίσκεται ο Νίκος Ξυδάκης με επταμελή ορχήστρα από σημαντικούς μουσικούς και την ερμηνεύτρια και δεξιοτέχνη της κρητικής λύρας Γεωργία Νταγάκη για να παρουσιάσουν την 'Εκδίκηση' σε μια νέα προσέγγιση, που προβάλλει την αμεσότητα, τον αιρετικό χαρακτήρα και την αυθεντικότητα των τραγουδιών. Τη συναυλία έχει επιμεληθεί σκηνοθετικά ο Αντώνης Μποσκοϊτης.

Μαζί τους, μια ομάδα ανήσυχων νέων δημιουργών –ο Γιώργης Χριστοδούλου, ένας κοσμοπολίτης της pop που τα δύο τελευταία χρόνια ζει στη Βαρκελώνη, ο Ηλίας Βαμβακούσης, ένας σύγχρονος τροβαδούρος της πόλης και οι PopEye, μια ελληνική indie, electronica, pop μπάντα–  φωτίζουν αλλιώς κάποια από αυτά τα τραγούδια, που "σφηνωμένα" ανάμεσα στα ξεφαντώματα της εποχής, ασφυκτιούν να ξεδιπλώσουν το δηκτικό τους πνεύμα... Την επιμέλεια της ορχήστρας έχουν ο Δημήτρης Μπουζάνης και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος.

ΠΟΤΕ14/09/2013 - 14/09/2013
ΠΟΥΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Οδηγός Μουσικής