Ο Έλτον Τζον είναι αποφασισμένος να παίξει στην Ρωσία

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες ομοφοβικών οργανώσεων.

LIFOTEAM 27.9.2013 | 14:20
Ο διάσημος μουσικός δεν θα ακυρώσει τελικά την συναυλία του στη Μόσχα. Επίσης, ελπίζει ότι θα έχει τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της διαμονής του εκεί να μιλήσει με μερικά μεγάλα κεφάλια στο Κρεμλίνο.

 

Η προγραμματισμένη του συναυλία έχει προκαλέσει την οργή ομοφοβικών οργανώσεων στην Ρωσία. Μάλιστα η Ural Parents Committee έστειλε ένα γράμμα στον Πούτιν ζητώντας του να ακυρώσει την εμφάνιση επειδή όπως γράφουν «Ο τραγουδιστής σκοπεύει να υποστηρίξει τους τοπικούς σοδομιστές [!] και να παραβεί τον πρόσφατο ρωσικό νόμο σχετικά με την γκέι προπαγάνδα. Από τη άλλη πλευρά η Ένωση της Ορθόδοξης Αδελφότητας χαρακτήρισε την συναυλία σαν ένα «ανήθικο Σάββατο» και ότι αποτελεί «προσβολή για το Ρώσικο λαό».

 

Ο Σερ Έλτον όμως δεν μασάει. Θα προσπαθήσει να κρατήσει ένα πιο διπλωματικό τόνο. Σύμφωνα με δηλώσεις του νιώθει ότι είναι υποχρέωση του να επισκεφτεί τη Ρωσία. «Από τη μία, μπαίνω στον πειρασμό να τους στείλω στο διάολο και να μην μπω στον κόπο να πάω αλλά αυτό δεν βοηθάει καθόλου όσους είναι γκέι και τρανσέξουαλ εκεί πέρα. Υπάρχουν υπέροχοι Ρώσοι που είναι ενοχλημένοι με όσα συμβαίνουν και σαν γκέι άντρας και μουσικός δεν μπορώ να κάτσω στο σπίτι μου και να μην υποστηρίξω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν έρθει σε πολλές συναυλίες μου στο παρελθόν.»

 

Μπράβο, βρε Έλτον!