Μια από τις πλέον ιστορικές βραδιές των εγχώριων φεστιβάλ αναμένεται την Πέμπτη 20 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού. Co-headliners στο Release Athens θα είναι δύο σπουδαίες μπάντες, οι Pulp και οι The Smile, με ηγέτες δύο μουσικούς «ήρωες» της παγκόσμιας σκηνής: τον Jarvis Cocker και τον Thom Yorke (Radiohead).

 

Οι Pulp μπορεί να «συνέπεσαν» με την έκρηξη της britpop, αλλά ποτέ δεν ταυτίστηκαν με αυτή, και πιθανότατα ο βασικός λόγος ήταν οτι η στιχουργική του Cocker δεν μπορούσε να εναρμονιστεί με την Cool Britannia εποχή.  Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

 

Οι Pulp είναι ένα από τα σημαντικότερα pop συγκροτήματα της εποχής. Αυτό βέβαια δεν θα είχε συμβεί χωρίς τον nerdy ψιλόλιγνο frontman με τα κοκάλινα γυαλιά, ο οποίος εξελίχθηκε όχι απλά σε κορυφαίο στιχουργό (αυτό ήταν για αρκετό καιρό πριν τον ανακαλύψει το ευρύ κοινό) αλλά και σε έναν μοναδικό και απρόβλεπτο performer.

 

Στη «μάχη» της Britpop, ενώ τα πρωτοσέλιδα ανήκαν σε Blur και Oasis, οι πνευματώδεις στίχοι ήταν αποκλειστικό ταλέντο του Jarvis. Σαρκαστικός και ευθύς, δεν χρειάστηκε ποτέ βαθιά νοήματα για να μιλήσει για σεξ, έρωτα και απογοήτευση, όπως θα μιλούσε ένας απλός καθημερινός τύπος με περίσσιο χιούμορ και ευφυΐα.

 

Ακολουθούν πέντε χαρακτηριστικοί στίχοι από 5 τραγούδια-διαμάντια που θα κάνουν το κοινό να χορέψει στην Πλατεία Νερού:

 

"Common people" από το "A different class"

 

"You will never understand

How it feels to live your life

With no meaning or control

And with nowhere left to go"

 

 

 

"Do you remember the first time" από το "His n Hers"

 

"Still you bought a toy that can reach the places he never goes

And now it's getting late, he's so straight"

 

 

 

"Pencil skirt"  από το "A different class"

 

“But I’ve kissed your mother twice

And now I’m working on your dad”
 

 

 

"This Is Hardcore" από το "This Is Hardcore"

 

"This is the eye of the storm

It's what men in stained raincoats pay for"
 

 

 

"Underwear" από το "A different class"

 

“If fashion is your trade

Then when you’re naked

I guess you must be unemployed yeah”.
 

 

Μαζί με τους Pulp και The Smile, στην Πλατεία Νερού θα εμφανιστεί ένα ακόμα ιστορικό γκρουπ, οι Ride αλλά και το next big thing του ευρωπαϊκού post punk, οι Ολλανδοί Tramhaus. Για όλες τις πληροφορίες επισκεφθείτε το www.releaseathens.gr

 

Οδηγός Μουσικής