O John Carpenter για πρώτη φορά στην Αθήνα

Για δύο μόνο εμφανίσεις στο Piraeus 117 Academy

LIFOTEAM 21.3.2016 | 12:50

 

O John Carpenter είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, μοντέρ και συνθέτης. Αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές κινηματογραφικές φυσιογνωμίες ενώ οι ταινίες του, τον καθιέρωσαν σαν τον άρχοντα του τρόμου και τον βασιλιά των b-movies.


Τα μουσικά θέματα που τις συνόδευαν, στοίχειωναν το κοινό με τον ίδιο τρόπο που οι εικόνες του Carpenter έμεναν χαραγμένες στο μυαλό μικρών και μεγάλων. Μετά από 40 χρόνια καριέρας ο Carpenter κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Lost Themes" ο οποίος αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς.

 

Πρόκειται για έναν δίσκο γεμάτο με τα κλασικά μινιμαλιστικά του synth, που συνθέτουν και πάλι τη μοναδική απειλητική ατμόσφαιρα του σύμπαντός του. Μόνο που αυτή τη φορά μας προσκαλεί να χτίσουμε τις ταινίες στο μυαλό μας, δίνοντάς μας απλώς τον ήχο. Μελωδίες, νότες παραμορφωμένες, ήχοι που χάθηκαν από τις ταινίες του και τρύπωσαν στο δίσκο, κάνοντας τους λάτρεις των ταινιών του, να υποκλίνονται άλλη μια φορά στις συνθετικές του ικανότητες.

 

Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου ο John Caprenter και το συγκρότημα του θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Piraeus 117 Academy για δύο παραστάσεις με μουσικά θέματα από τις ταινίες του καθώς και τον προσωπικό του δίσκο.

 

 

Info:

27/5, 28/5

Piraeus 117 Academy

Πειραιώς 117

Εισιτήρια: €39-78