The Sound of Color, Γιάννης Αναστασάκης

Μία Παρασκευή το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης προσκαλεί διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project.

LIFOTEAM 11.12.2015 | 00:00

Μία Παρασκευή το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Στην δεύτερη παράσταση προσκεκλημένοι ο Χάρης Λαμπράκης (νέυ) και ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης (drums). Ο visual artist θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα "επιτρεπτά" όρια. Ως μέλος του ντουέτου Εlektronik Mediation, δημιουργεί με την εικαστικό Nτενίζ Αγγελάκη παραστάσεις βασισμένες στη δύναμη της σύμπραξης μεταξύ αυτών των δύο τεχνών και στον αυτοσχεδιασμό. Το ντουέτο Εlektronik Mediation συνεργάστηκε πρόσφατα με τον Θοδωρή Ρέλλο (βαρύτονο σαξόφωνο, φλάουτο), τον Αντρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα), τον Χάρη Λαμπράκη (νέυ) και το Νίκο Σιδηροκαστρίτη (drums). Το Μάρτιο του 2014, συνεργάστηκαν επί σκηνής με τον νορβηγό Arve Henriksen και, το Μάιο του 2015, παρουσίασαν τη δουλειά τους στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ και έχουν δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Νορβηγία, στην Ολλανδία και στην Τουρκία

ΠΟΤΕ11/12/2015 - 11/12/2015
ΠΟΥΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ
Οδηγός Μουσικής