Τα live που δεν θα χάσουμε αυτό το τριήμερο

Οι επιλογές του Lifo.gr

LIFOTEAM 2.6.2017 | 13:03

Rufus Wainwright

Ο βασιλιάς της μπαρόκ ποπ, ο χαρισματικός τραγουδοποιός και performer Rufus Wainwright επιστρέφει στην Αθήνα. Ο ιδιοσυγκρασιακός καλλιτέχνης θα ξεδιπλώσει στο Gazarte ένα κομμάτι από τον παράξενο κόσμο του που έχει χώρο για όλα: στοιχεία από rock, pop, jazz, opera και καμπαρέ ακούσματα.

 

Τα live που δεν θα χάσουμε αυτό το τριήμερο

 

 

 

02/06 και 03/06

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

GAZARTE

Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, 210 3452277

Ώρα: 21:30
Εισιτήριο:28-55 ευρώ

 

Τα live που δεν θα χάσουμε αυτό το τριήμερο
 

 

 

Mother of Millions / Lunatic Medlar / Hypnotic Nausea

Με συμπληρωμένα δύο χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου album τους “Human” οι Αθηναίοι progressive metallers Mother of Millions, δίνουν ένα show, με παλιό και νεότερο υλικό, στο ανακαινισμένο gig space του six d.o.g.s. Ο μελωδικός ήχος των Mother of Millions ακροβατεί κάπου ανάμεσα στο progressive metal και το progressive rock.

 

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Lunatic Medlar, ένα (μερικώς instrumental) heavy/ prog rock σχήμα με έδρα την Αθήνα και οι- επίσης Αθηναίοι- post / stoner, Hypnotic Nausea.

 

 

 

03/06

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

6 D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510

Ώρα: 20:30
Εισιτήριο: 5-7 ευρώ

 

Τα live που δεν θα χάσουμε αυτό το τριήμερο

 

 

Release Athens 2017, Day 1: Röyksopp + Moderat + Larry Gus + The Rattler Proxy + Etten

Στο ξεκίνημα του το φεστιβάλ υποδέχεται δύο από τα δημοφιλέστερα ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής, τους Νορβηγούς Röyksopp και τους Γερμανούς Moderat. Τρίτο όνομα της βραδιάς, ένας Έλληνας μουσικός το όνομα του οποίου ήδη συνοδεύεται από τα κολακευτικότερα σχόλια σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Ο Larry Gus (καλλιτεχνικό όνομα του Βεροιώτη - και νυν κάτοικο Μιλάνου - Παναγιώτη Μελίδη), είναι ένας πολυσύνθετος και εξαιρετικά ταλαντούχος συνθέτης, παραγωγός, τραγουδιστής και πολυοργανίστας.

 

 

 

02/06

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ

Φάληρο,

Ώρα: 17:00
Εισιτήριο: 40-50 ευρώ
Εισιτήριο τριημέρου: 110 ευρώ

 

Τα live που δεν θα χάσουμε αυτό το τριήμερο

 

 

Μαντάμα Μπαττερφλάι

Διάσημη για τις υπέροχες άριες, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της, η Μαντάμα Μπαττερφλάι συγκινεί διαχρονικά και αποτελεί ένα από τα κορυφαία αριστουργήματα του Τζάκομο Πουτσίνι.

Η μεγαλειώδης παραγωγή, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο ντε Άνα, επιστρέφει για πέντε μοναδικές παραστάσεις, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Η υπόθεση της όπερας αφορά το μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, ο αξιωματικός επιστρέφει με την Αμερικανίδα σύζυγό του στην Ιαπωνία, μαθαίνοντας ότι έχει αποκτήσει γιο από τη Μπαττερφλάι. Εκείνη δέχεται να παραδώσει το παιδί στον Πίνκερτον, αλλά στη συνέχεια αυτοκτονεί.

Η «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Πουτσίνι, η οποία σκιαγραφεί αριστοτεχνικά τον χαρακτήρα της Τσο-Τσο-Σαν, φωτίζει μουσικά την αντιπαράθεση των δύο πολιτισμών, του ιαπωνικού και του δυτικού-αμερικάνικου.

 

 

 

από 31/05 έως 07/06

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΗΡΩΔΕΙΟ

Διονυσίου Αρεοπαγίτου (στάση μετρό Ακρόπολη), 210 3241807

31 Μαΐου 2017 και 2, 3, 4, 7 Ιουνίου 2017
Ώρα: 21:00
Εισιτήριο: 15-100 ευρώ
Στην ιταλική γλώσσα, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

 

Τα live που δεν θα χάσουμε αυτό το τριήμερο

 

Gandi

Οι Gandi λίγους μήνες μετά τη κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ αφήνουν τη Κέρκυρα και έρχονται στο six dogs. Στη παρθενική τους συναυλία στην Αθήνα θα παρουσιάσουν το «Time and Youth».

 

Οκτώ τραγούδια με έντονη indie folk αισθητική, όπου post-rock ξεσπάσματα και ηλεκτρονικοί πειραματισμοί διαδέχονται pop μελωδίες.

 

02/06

6 D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510

Ώρα: 21:00
Είσοδος: 6 ευρώ

 

 

 

Οδηγός Μουσικής