Tο Le Pain Quotidien ήρθε για να δώσει στο «καθημερινό μας ψωμί» μια άλλη γεύση, τη γεύση της παράδοσης, της ποιότητας, της υψηλής αξίας. Τα αγνά υλικά παίζουν πρωταρχικό ρόλο και με αυτά συνδυάζονται η μαεστρία, η αγάπη και η υπομονή, μέχρι να πάρεις στα χέρια σου ένα μυρωδάτο καρβέλι φτιαγμένο από βιολογικό αλεύρι, νερό, αλάτι και χρόνο. 

 

Tα φρεσκοφουρνισμένα ψωμάκια στα ράφια σε καλούν κάθε μέρα να βάλεις μια διαφορετική νοστιμιά στο τραπέζι σου. Από προζυμένια μέχρι γερμανικού τύπου ή κάνναβης, όλα τα καρβέλια του Le Pain Quotidien φτιάχνονται για να θυμίσουν ότι το ψωμί είναι ο βασιλιάς κάθε γεύματος και, φυσικά, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο γιορτινό τραπέζι του Πάσχα. Μάλιστα, ειδικά αυτές τις μέρες θα βρεις και δύο εξαιρετικά μπριός για να συνοδεύσεις τον καφέ σου: το cramique με σταφίδες και το sugar loaf με κομμάτια ζάχαρης, που μπορεί να σου ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις. 

 

Le Pain Quotidien: Το ψωμί ξαναβρίσκει τη θέση που του αξίζει στο τραπέζι της γιορτής

 

Εκτός από την ταυτότητα του αρτοποιείου, το Le Pain Quotidinen ξεχωρίζει και για τις προτάσεις ζαχαροπλαστικής. Τάρτες, προφιτερόλ και εκείνο το εκπληκτικό ψητό cheesecake –άκρως δροσιστικό και ανάλαφρο– είναι επιλογές για να σερβίρεις στο τέλος του γιορτινού γεύματος ή για να προσφέρεις σε κάποιο κάλεσμα. Άλλωστε, μετά την ελληνική πλευρά της γαστρονομίας χρειάζεσαι μια πινελιά γαλλικής ζαχαροπλαστικής να σου αλλάξει τη γεύση και να σου αφήσει μια επίγευση άνοιξης. 

 

Το Le Pain Quotidinen μεταφέρει στο καθημερινό ή γιορτινό μας τραπέζι όλη τη ζεστασιά της αληθινής γεύσης που ζεσταίνει την ψυχή και μας ενώνει γύρω από ένα αγνό, νόστιμο καρβέλι ψωμί.

 

Ιοφώντος 31, Αθήνα 210 7258533

www.lepainquotidien.com

Facebook: Le Pain Quotidien Greece 

Instagram: @lepainquotidiengreece

Οδηγός Γεύσης