Από τα Βασιλικά της Λέσβου στο κέντρο της Αθήνας, η διαδρομή έχει έναν κοινό παρονομαστή, το μεράκι για την αυθεντική γεύση.
Τροφή για την οικογένεια Χατζημανωλάκη ήταν πάντα το μοίρασμα, της γεύσης, των αναμνήσεων, το «μαζί» της παρέας που αναγνωρίζει τη σημασία τού να μοιράζεσαι ένα πιάτο «στη μέση». Αυτή ήταν η φιλοσοφία που ξεχώρισε πριν από 135 χρόνια το ιστορικό καφενείο της στη Λέσβο, καθώς και το μεράκι για ωραίες γεύσεις και τις καλύτερες πρώτες ύλες.
«Υπάρχει τόσο όμορφα στο DNA μας αυτό το μεράκι, όπως και η αγάπη για το καλό φαγητό. Έφτασε στον πατέρα μας με το πέρασμα των γενεών, τώρα και σε μας. Ο δυτικός τρόπος ζωής χωρίζει τα γεύματα σε ενότητες και ξεχωριστά πιάτα. Ο δικός μας τρόπος φέρνει στο τραπέζι την παρέα ενωμένη, να μοιράζεται, να απολαμβάνει, να δημιουργεί στιγμές που μένουν για πάντα», είναι τα πρώτα λόγια της Μαρίας Χατζημανωλάκη.
Με αυτές τις «πρώτες ύλες», πάντα επιλεγμένες από τους καλύτερους συνεργάτες, η ίδια μαζί με τον αδερφό της, τον Μιχάλη, αποφάσισαν να αναβιώσουν το ιστορικό «1888» της οικογένειάς τους, τόσο στο νησί της Σαντορίνης, όπου διατηρούν το βραβευμένο ξενοδοχείο «Apeiron Blue», όσο και στο κέντρο της Αθήνας. Μαζί τους στο εγχείρημα του Παγκρατίου, που κερδίζει ήδη το κοινό με την αυθεντικότητά του, και ο γνωστός event planner Μάρκος Μαχαιρόπουλος, η υψηλή αισθητική του οποίου είναι εμφανής σε κάθε λεπτομέρεια του χώρου.
Τι θα βρει ο επισκέπτης στο μενού του «1888» στο Παγκράτι και πώς αυτό θα διαφοροποιηθεί στις γιορτές;
«Το μενού μας αλλάζει κάθε μέρα, αλλά η βάση του είναι σταθερή. Αυθεντικές, ελληνικές γεύσεις, με πρώτες ύλες από κορυφαίους συνεργάτες που διατηρούμε για δεκαετίες ολόκληρες αλλά και από την πιστοποιημένη φάρμα μας με βιολογικά προϊόντα», τονίζουν οι ιδιοκτήτες, περιγράφοντας τα γευστικά πρότζεκτ των Χριστουγέννων.
«Όλο τον Δεκέμβριο το μενού μας έχει χριστουγεννιάτικη διάθεση με γευστικές νότες απ’ όλη την Ελλάδα σε μορφή μεζέ που συνδυάζονται με μια ποικιλία από τσίπουρα, ελληνικά κρασιά αλλά και χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ. Το Σάββατο πριν από τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ένα ξεχωριστό εορταστικό πρωινό που θα περιλαμβάνει αρκετές διαφορετικές πίτες, αυγά από τη φάρμα μας και παραδοσιακά γλυκά με εορταστικές συνταγές, ενώ θα ακουστούν κάλαντα και παραμύθια για ενήλικες από τις Παραμυθοκόρες.
Εορταστικό θα είναι το μενού και την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ παραμονή Πρωτοχρονιάς θα είμαστε ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 22:00 με ειδικό μενού, γιορτινή διάθεση και εκπλήξεις. Παράλληλα, κάθε Πέμπτη του Δεκέμβρη διοργανώνουμε μουσικές βραδιές όπου όλοι γίνονται μια παρέα. Αυτό δεν είναι και το νόημα;» καταλήγουν.
1888 Athens, Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7227272
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0