Τέσσερα Ψάρια. Ίσως αυτός ο αριθμός να είναι αρκετός για να εκπροσωπήσει ένα κομμάτι της ελληνικής γευστικής σκηνής και ταυτόχρονα της παράδοσης αυτού του τόπου που η θάλασσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του.

 

Ο Δημήτρης Κιτσινέλης με μεγάλη πείρα στον χώρο της εστίασης φέρνει με τα 4 Ψάρια στην Αγία Παρασκευή, αυτό το τόσο σημαντικό κεφάλαιο της κουζίνας μας και το κάνει με έναν τρόπο άκρως ποιοτικό και προσεγμένο.

4 ψάρια: Η ψαροφαγία απέκτησε τον δικό της μαγικό αριθμό στην Αγία Παρασκευή

 

4 ψάρια: Η ψαροφαγία απέκτησε τον δικό της μαγικό αριθμό στην Αγία Παρασκευή

 

4 ψάρια: Η ψαροφαγία απέκτησε τον δικό της μαγικό αριθμό στην Αγία Παρασκευή

 

4 ψάρια: Η ψαροφαγία απέκτησε τον δικό της μαγικό αριθμό στην Αγία Παρασκευή

 

Η λιμνοθάλασαα του Αιτωλικού, αυτός ο σημαντικός υδροβιότοπος – προέκταση της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – προσφέρει τα δώρα της που μαγειρεύονται με τέχνη ώστε να αναδείξουν όλη τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα τους σε κάθε συνταγή. Τσιπούρα, λαβράκι, χέλι και πετάλι («ο θηλυκός κέφαλος» όπως μας εξηγούν οι άνθρωποι του 4 Ψάρια) πρωταγωνιστούν σε ένα μενού που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Στανίτσας και δημιουργούν συνταγές που απολαμβάνεις μεσημέρι και βράδυ είτε συνοδεύοντας με ένα από τα αγαπημένα ελληνικά αποστάγματα, είτε με ένα ποτήρι κρασί από την επιλεγμένη λίστα.

 

4 ψάρια: Η ψαροφαγία απέκτησε τον δικό της μαγικό αριθμό στην Αγία Παρασκευή

 

4 ψάρια: Η ψαροφαγία απέκτησε τον δικό της μαγικό αριθμό στην Αγία Παρασκευή

 

4 ψάρια: Η ψαροφαγία απέκτησε τον δικό της μαγικό αριθμό στην Αγία Παρασκευή

 

4 ψάρια: Η ψαροφαγία απέκτησε τον δικό της μαγικό αριθμό στην Αγία Παρασκευή

 

Οι θαλασσινές γεύσεις περιλαμβάνουν μια σειρά από προτάσεις οικείες, αλλά εκτελεσμένες σε μια από τις πιο γευστικές εκδοχές τους. Δε γίνεται να μη δοκιμάσεις το καπνιστό χέλι με τα συνοδευτικά του, το ψητό σκουμπρί ή την εκπληκτική ψαρόσουπα που ετοιμάζεται καθημερινά και είναι μια αγαλλίαση για τις αισθήσεις. Το ταρτάρ και το καρπάτσιο με ψάρι ημέρας είναι αριστοτεχνικές κοπές με λεπτή γεύση που αναδεικνύουν την ποιότητα της πρώτης ύλης, ενώ το αβγοτάραχο από τον φημισμένο Τρικαλινό είναι μια γευστική εμπειρία που αξίζει να μοιραστείς με την παρέα. Στα must try και το λαυράκι στη λαδόκολλα, αλλά και το ψάρι ημέρας μαγειρεμένο φρικασέ με άγρια χόρτα εποχής – μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα σε κάθε της μπουκιά και συνδυάζει γη και θάλασσα στο ίδιο πιάτο. Τα αλίπαστα, οι χειροποίητες αλοιφές και οι δροσιστικές σαλάτες συμπληρώνουν το γεύμα ή το «τσίμπημα», ανάλογα με την όρεξη και την περίσταση.

 

4 ψάρια: Η ψαροφαγία απέκτησε τον δικό της μαγικό αριθμό στην Αγία Παρασκευή

 

4 ψάρια: Η ψαροφαγία απέκτησε τον δικό της μαγικό αριθμό στην Αγία Παρασκευή

 

4 ψάρια: Η ψαροφαγία απέκτησε τον δικό της μαγικό αριθμό στην Αγία Παρασκευή

 

4 ψάρια: Η ψαροφαγία απέκτησε τον δικό της μαγικό αριθμό στην Αγία Παρασκευή

 

Όλες οι γεύσεις σε οδηγούν σε ένα ταξίδι που επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την ομορφιά αυτής της χώρας. Και είναι μεγάλο στοίχημα να μπορείς να μετατρέψεις αυτή την ομορφιά σε γαστρονομία που παραμένει γνώριμη και ταυτόχρονα άκρως ποιοτική χωρίς περιττές φλυαρίες. Τα 4 ψάρια κερδίζουν το στοίχημα και μάλιστα σε έναν χώρο που με την απλή αισθητική του και τη φωτεινή ατμόσφαιρα σε αφήνει να απολαύσεις τα πιάτα όπως τους αξίζει και να ζήσεις μια εμπειρία ψαροφαγίας που κρατάει την ουσία της γεύσης.

 

Αγίου Ιωάννου 48, Αγία Παρασκευή, 210 6010090, www.4psaria.gr

Ακολουθήστε τα 4 Ψάρια στα social media και ενημερωθείτε για events με ζωντανή μουσική και νέες αφίξεις:

 instagram, facebook 

 

Οδηγός Γεύσης