ADVERTORIAL

 

Όταν ανακαλύπτεις ένα μικρό διαμάντι στην πόλη σου, σκέφτεσαι ότι ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι και όρεξη που προσφέρουν προσεγμένα προϊόντα με ιδιαίτερες γεύσεις σε προσιτές τιμές. Το καινούργιο delicatessen Alpha Food & Drink Experiences στην πλατεία Καρύτση, που άνοιξε πριν από λίγους μήνες, είναι ένα από αυτά και έχει ήδη μαγνητίσει τα βλέμματα των foodie fanatics της Αθήνας. Παίρνοντας μέρος σε μια εναλλακτική ξενάγηση της πόλης, δεν περιμένεις πως θα ανακαλύψεις ένα κατάστημα το οποίο θα θέλεις να επισκέπτεσαι ξανά και ξανά!

 

Στον χώρο μας υποδέχτηκαν η κυρία Μαρία και ο Γιάννης που μας έκαναν να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας. Κατάστημα ζεστό με πολυτελή αισθητική που φιλοξενεί επιλεγμένα προϊόντα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της γευσιγνωσίας ταξιδέψαμε νοητά σε ελαιώνες των Δελφών και της Καλαμάτας, δοκιμάζοντας το μοναδικό ελαιόλαδο Amphoreus, δικής τους παραγωγής. Πραγματικά, δεν ξέρεις τι θα πει γεύση στο ελαιόλαδο μέχρι να το δοικιμάσεις!

 

Alpha Food & Drink Experiences
Στο Alpha Food & Drink Experiences θα πάρεις γεύση Ελλάδας και θα νιώσεις τι πάει να πει αυθεντική φιλοξενία!

 

Γευτήκαμε παραδοσιακά είδη τυριών και επιλεγμένα αλλαντικά από αγνά υλικά, με τη γραβιέρα με τρούφα να είναι δικαιωματικά η πιο gourmet γεύση. Το κατάστημα πλαισιώνεται από γλυκά του κουταλιού, σπιτικές μαρμελάδες όπως επίσης και από το αξεπέραστο μέλι καστανιάς με την bitter γεύση από την ορεινή Πελοπόννησο. Από τα πιο ιδιαίτερα καλούδια του καταστήματος, για τους λάτρεις των ιδιαίτερων γεύσεων, είναι η καπνιστή πέστροφα από την Ήπειρο, ενώ στη λίστα των must-try είναι τα όσπρια από την ορεινή Κορινθία, συγκεκριμένα την αρχαία Φενεό, και τα παξιμαδάκια από την Κρήτη.

 

Στο Alpha Food & Drink Experiences θα βρεις χειροποίητα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και κόκκινο κρασί, καθώς και ριζότο και κριθαρότο θαλασσινών σε ιδιαίτερες συσκευασίες. Και, βέβαια, για συνοδευτικό κάθε γεύματος μουστάρδες σε μοναδικές γεύσεις! Εξαιρετικές και οι επιλεγμένες ποικιλίες κόκκινων και λευκών κρασιών Νεμέας και το εκπληκτικό Αγιωργίτικο ροζέ, που όλα αποτελούν ιδανικές προτάσεις δώρων!

 

Alpha Food & Drink Experiences
Δεν γίνεται να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις ένα κερκυραίικο μαντολάτο ή ένα παστέλι μακεδονίτικο, αλλά αυτές τις μέρες επιβάλλεται να πάρεις μαζί σου τους χειροποίητους κουραμπιέδες από την Καβάλα που λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα.

 

Δεν γίνεται να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις ένα κερκυραίικο μαντολάτο ή ένα παστέλι μακεδονίτικο, αλλά αυτές τις μέρες επιβάλλεται να πάρεις μαζί σου τους χειροποίητους κουραμπιέδες από την Καβάλα που λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα. Δεν ξέρεις ποια γεύση να πρωτοδοκιμάσεις, αλλά σταθερή αξία είναι εκείνοι με το ολόκληρο αμύγδαλο, με φουντούκι ή λιμοντσέλο και φυσικά η πρόταση με μαύρη σοκολάτα.

 

Η βόλτα στο κέντρο περνάει πλέον από την πλατεία Καρύτση και την οδό Παρνασσού. Στο Alpha Food & Drink Experiences θα πάρεις γεύση Ελλάδας και θα νιώσεις τι πάει να πει αυθεντική φιλοξενία!

 

Παρνασσού 2, Αθήνα

amphoreus.gr

Facebook: A Experiences

Instagram: a_experiences_

Οδηγός Γεύσης