Tο Άμα Λάχει έχει γίνει το καταφύγιο για όλους εμάς που το καλοκαίρι μάς βρίσκει στην Αθήνα, κάνοντας αυτή την εποχή πιο όμορφη στην πόλη, με πιάτα που σε οδηγούν σε ένα οδοιπορικό ελληνικής παραδοσιακής γαστρονομίας. Ξεχωριστές γευστικές προτάσεις που σου θυμίζουν τις αληθινές αξίες της ζωής σε ένα σκηνικό που θυμίζει χωριό. 

 

Από το πρωί ως νωρίς το μεσημέρι στο Άμα Λάχει θα βρεις προτάσεις brunch με γεύσεις και vibes βγαλμένα από την ελληνική ύπαιθρο. Επιλογές όπως πεϊνιρλί με σουτζούκι Δράμας, αυγό, γραβιέρα Κρήτης, γκούντα και φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή γαλατόπιτα γλυκιά με essence από φρέσκια βανίλια και αρώματα εσπεριδοειδών, αλλά και εκδοχές από γλυκές και αλμυρές τηγανίτες θα σου δώσουν το γευστικό push για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον πιο θρεπτικό και νόστιμο τρόπο. Άλλωστε, οι γεύσεις που απολαμβάνεις στη πλακόστρωτη αυλή του Άμα Λάχει αφηγούνται η καθεμιά τη δική της ιστορία μέσα από τη μαγεία της αυθεντικής γεύσης και τα αγνά υλικά που καταφθάνουν από διαφορετικά μέρη του τόπου μας.

 

Άμα Λάχει
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Πληθωρικές, δροσερές σαλάτες όπως η χωριάτικη με πρέντζα Κεφαλονιάς, η σαλάτα με ρόκα και σπανάκι, ξινή μυζήθρα Κρήτης, iceberg, άνηθο, φρέσκο κρεμμύδι, σουσάμι, παξιμάδι χαρουπιού και βινεγκρέτ μουστάρδας είναι από τις αγαπημένες επιλογές που αναδίδουν τα αρώματα κάθε εποχής.

 

Στα μεζεδάκια που μπαίνουν στη μέση must επιλογές είναι το πακέρι «παστίτσιο» με ζυμαρικό σε ραγού από σπιτικό καβουρμά και κρέμα κρητικής γραβιέρας, τα σκιουφιχτά με ανάμεικτα λευκά και καφέ μανιτάρια και κρέμα γραβιέρας αλλά και το λαχταριστό λουκάνικο Τήνου, μαριναρισμένο σε τηνιακό γλυκό κρασί και μαραθόσπορο – συνοδεύεται από ιδιαίτερες home made πίκλες λαχανικών. Ιδανική συνοδεία για το κρασάκι σου που ρέει στα ποτήρια είναι η πλούσια λίστα με τυριά από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

 

Άμα Λάχει
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Το φινάλε γράφεται με ένα παραδοσιακό μωσαϊκό, με ναμελάκα σοκολάτας καλυμμένη από σάλτσα αλμυρής κανέλας και πασπαλισμένο με πούδρα καραμελωμένου φουντουκιού.

 

Το Άμα Λάχει είναι ο απόλυτος προορισμός για να ανακαλύψεις ξανά την ομορφιά μιας παραδοσιακής αυλής με αυθεντικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας. Εδώ το καλοκαίρι γίνεται πιο όμορφο κάτω από τη δροσερή σκιά της πυκνής βουκαμβίλιας.

 

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια 210 3845978

Facebook: ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ

Instagram: amalaxeinef

Οδηγός Γεύσης