Tacos, tequila και salsa: αυτό είναι το μεξικάνικο καλοκαίρι ή αλλιώς μεξικαίρι και οι amigos σου ξέρουν να το τιμούν όπως του αξίζει. Αρκούν –και περισσεύουν– τα 750 τ.μ. πολύχρωμων κήπων που θα βρεις σε Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη για να νιώσεις στο πετσί σου το «mi jardin es tu jardin». Ναι, οι Amigos θέλουν να μοιράζονται τα πάντα με τους companeros τους και το κάνουν με όλη την πληθωρικότητα που χαρακτηρίζει τη δική τους παράδοση. Άλλωστε, this is Mexico, amigo, κι αυτό σημαίνει ότι δεν παίζει να μην παρασυρθείς από τις γεύσεις που φτιάχνονται για έναν και μόνο λόγο, να φέρνουν χαρά στο στομάχι και την ψυχή.

 

Ο σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης είναι ο Josef της καρδιάς μας και πετάει το σομπρέρο του για να σε μυήσει στη μεξικάνικη γαστρονομία με τον πιο comfort και οικείο τρόπο που μπορείς να φανταστείς – ή που δεν φαντάζεσαι. Enchiladas, fajitas, burritos, tacos, ensaladas, δεν υπάρχει πιάτο της μεξικάνικης παράδοσης που να μη χωράει στην cocina των Amigos. Δημιουργικές, σπιρτόζικες, απρόβλεπτες, spicy κατά βούληση, οι συνταγές του καταλόγου είναι ένα ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και μάλιστα στα πιο αυθεντικά στέκια που κρύβονται στα στενά του Μεξικού. 

 

Amigos

 

Εδώ, λοιπόν, θα απολαύσεις όλη τη μεξικάνικη κουλτούρα σερβιρισμένη στο πιάτο και όχι μόνο. Κάθε Τρίτη τα δύο Amigos, σε Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη, παρουσιάζουν το Guacamolive, ένα γευστικό υπερθέαμα που αποκαλύπτει τα καλά κρυμμένα μυστικά του παραδοσιακού guacamole. To αβοκάντο με τις ευεργετικές του ιδιότητες πρωταγωνιστεί σε αυτό το λαχταριστό dip που φτιάχνεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια σου, και μάλιστα μέσα στο παραδοσιακό ηφαιστειογενές σκεύος molcajete. Οι Amigos γνωρίζουν την ιστορία του που έχει ρίζες στην εποχή των Αζτέκων και τη μοιράζονται, θέτοντας το υπαρξιακό ερώτημα: τελικά are you a Mexican or Mexican’t; 

 

Μη βιαστείς να απαντήσεις προτού ζήσεις μία ακόμα εμπειρία αληθινής μεξικάνικης φιέστας. Κάθε Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη και κάθε Πέμπτη στη Γλυφάδα οι βραδιές salsa σε προσκαλούν σε μια χορευτική μαγεία που αποκλείεται να της αντισταθείς. Οι Λατινοαμερικάνοι χορευτές –amigos των Amigos– θα σε πάρουν από το χέρι και θα σου δείξουν τα βήματα της αυθεντικής latin salsa, κι αυτό θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που εννοείς την αυθεντική διασκέδαση. 

 

Amigos

 

Για τους Μεξικανούς δεν υπάρχει γιορτή χωρίς tequila και στην tequileria των Amigos –με τις δεκάδες ετικέτες– θα βρεις αυτό που ζητάς, δηλαδή μια σειρά από fantastico cocktail που φτιάχνονται με το παραδοσιακό τρόπο του Μεξικού. Η Μargarita είναι η καλύτερη που έχεις γευτεί! Μην ψάξεις για must try, θα τις δοκιμάσεις όλες γιατί είναι hecho en Mexico και κυρίως γιατί ποτέ μα ποτέ δεν μπόρεσε κανείς να πιει μόνο μία. Κάθε τόσο οι Αmigos ετοιμάζουν κοκτέιλ και πιάτα especiales για ειδικές περιστάσεις όπως η Τequila Day που έρχεται στις 24 Ιουλίου.

 

Εξάλλου, εδώ όλο το #mexisummer είναι μια αφορμή για γιορτή, μια αυθόρμητη φιέστα που απολαμβάνεις με τους Amigos σου!

 

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα, 210 8983167 / Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220

www.amigos.gr

Facebook: Amigos Mexican Bar Restaurants

Instagram: amigos.mexican

Οδηγός Γεύσης