Τα Αναφιώτικα είναι μια γειτονιά της αθήνας που μοιάζει να έχει στηθεί σαν σκηνικό χολιγουντιανής ταινίας, από εκείνες που διαφημίζουν την ομορφιά της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Tο παραδοσιακό εστιατόριο Ανεφάνη είναι κομμάτι αυτής της περιοχής και όσοι έχουν «ξαποστάσει» στα κουκλίστικα σκαλάκια του γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό το όνομα ομορφαίνει ακόμα περισσότερο το έτσι κι αλλιώς υπέροχο σκηνικό κάτω από την Ακρόπολη.

 

Από το πρωί, ο καφές εδώ είναι μια απόδραση από την πολύβουη πόλη και μια ανάσα χαλάρωσης που μυρίζει ιστορία και παρελθόν. Τα πρωινά πιάτα είναι νόστιμες προτάσεις που μετατρέπουν το brunch σε μια υπόθεση άκρως ελληνική. 

 

Ανεφάνη

 

Το Ανεφάνη –όνομα εμπνευσμένο από τη φράση «ανεφάνη νήσος» της Αργοναυτικής Εκστρατείας– είναι ένα στέκι για όλες τις ώρες. Τα πιάτα της κουζίνας καταφθάνουν στα τραπέζια για να συνοδεύσουν το κρασί ή το τσίπουρο και μπαίνουν στη μέση για να τα μοιραστείς με την παρέα, όπως προστάζει η ελληνική συνήθεια. Οι εκλεκτές κοπές και οι συνταγές με φρέσκο ψάρι συνδυάζονται με τους δημιουργικούς μεζέδες και αν μάλιστα επιλέξεις την ταράτσα που θερμαίνεται ώστε να μένει ανοιχτή και τον χειμώνα, η θέα στον Λυκαβηττό και στην Ακρόπολη απογειώνει κυριολεκτικά την όλη εμπειρία.

 

Οι live ήχοι, από ρεμπέτικα μέχρι ελαφρολαϊκά, ταιριάζουν τέλεια με το μουσικό αυτό εστιατόριο αλλά και με την ιδέα περί διασκέδασης που για εμάς παραμένει πάντα η ίδια: καλό κρασί, νόστιμες γεύσεις και τραγούδια γνώριμα που σε κάνουν να θέλεις να πιάσεις το μικρόφωνο και να τα ερμηνεύσεις με την καρδιά σου. 

 

Στα γραφικά στενά της Πλάκας το Ανεφάνη μεταμορφώνεται για να προσφέρει μέρα και νύχτα στιγμές που μιλούν στο πιο αυθεντικό κομμάτι του εαυτού σου.

 

Μνησικλέους 24, 210 3222809

Facebook: Ανεφάνη

Instagram: anefani_athens

Οδηγός Γεύσης